Inter Miami-fans rasende over vanvittig prisstigninger på sæsonkort efter Messis ankomst

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Inter Miami-fans rasende over vanvittig prisstigninger på sæsonkort efter Messis ankomst

Messis ankomst har haft en enorm indflydelse på billetpriserne
Messis ankomst har haft en enorm indflydelse på billetpriserneAFP
Fans af Lionel Messis (36) Inter Miami er i oprør, efter at MLS-klubben har fordoblet priserne på sæsonkort til næste sæson, men chancen for at se den argentinske verdensmester vil stadig friste mange til at punge ud.

Klubben, som ejes af Miami-forretningsmanden Jorge Mas og den tidligere engelske spiller David Beckham, sendte torsdag en e-mail til fansene med oplysninger om priserne for fornyelse af deres billetter.

Denne sæsons billigste sæsonkort kostede 485 dollars, men "Messi-effekten " betyder, at prisen er steget til 884 dollars for en plads bag målet til 17 MLS-hjemmekampe. Det svarer til 52 dollars pr. kamp.

Pladser med en bredere udsigt, tæt på midterlinjen med adgang til et "klub"-område med mad og drikke, er steget fra 3.600 til 7.650 dollars, og der er lignende stigninger for de dyreste pladser.

Det billigste sæsonkort til Europa- og Premier League-mestrene Manchester City koster 469 dollars, mens det dyreste koster 1.256 dollars, selvom hospitality-aftaler er adskilt fra sæsonkort.

Hos Messis tidligere klub, Barcelona, er den laveste pris for et sæsonkort 380,53 dollars, mens det dyreste koster 919,62 dollars.

Sæsonkortholdere har i denne sæson været beskyttet mod den massive stigning i priserne på enkeltbilletter til Miami-kampe, som Messis ankomst i juli medførte.

En række fans har faktisk tjent kassen ved at sælge deres sæsonkort til individuelle kampe på det sekundære billetmarked til en betydelig højere pris.

Fans vil kunne nedgradere deres sæder til billigere muligheder, hvis de ønsker det, og en klubkilde sagde, at de har en omfattende venteliste for sæsonbilletter.

Klubben er kun i gang med sin fjerde sæson, og irritationen er særlig stor blandt de fans, der i årevis har håbet på at få mulighed for at støtte et MLS-hold.

Ed Serrano, som var en af lederne af kampagnen for at få et MLS-franchise til det sydlige Florida siger, at han kender til mange fans, som overvejer ikke at forny.

"Det er vanvittigt. Jeg forventede, at de ville stige, men højst 50 %. Disse fyre tænker kun på at tjene penge, og der er stor efterspørgsel, så de tror, de kan slippe af sted med det," siger han til AFP.

"Måske er de kun ude efter eliten til at se kampene og glemme alt om andre mennesker. De kommer til at miste folk på denne måde, hvis de fortsætter med denne mentalitet," siger han.

Nyt stadion

Klubben planlægger at flytte fra deres midlertidige DRV PNK Stadium i Fort Lauderdale til et nyt sted, Miami Freedom Park, ved Miamis internationale lufthavn i 2025.

Stadionet til 350 millioner dollars bliver en del af et byggeri til 1 milliard dollars med detailhandel, underholdning, kontorer og hoteller.

Overgangen til det nye stadion er planlagt til det sidste år af Messis 150 millioner dollars aftale med klubben.

En klubkilde sagde, at prisstigningen afspejler ændringerne på banen efter at have hentet Messi, sammen med de tidligere spanske landsholdsspillere Sergio Busquets og Jordi Alba, såvel som de bredere investeringer, der foretages.

Men Serrano frygter, at prisstigningen kan skade opbygningen af en fanbase for fremtiden.

"En dag vil Messi være væk... de tænker ikke langsigtet. Det er hardcore-fans, de jager væk, og de kommer måske aldrig tilbage," sagde han.

Nogle fans, der allerede har været parate til at betale store summer for at sikre sig pladser, genovervejer deres tilgang til næste sæson.

Jeffrey Skatoff fra Palm Beach Gardens, som brugte over 20.000 dollars på syv sæsonbilletter til familie og venner, sagde, at den fornyelsespris, han blev tilbudt, fik det samlede beløb til at stige til 53.550 dollars.

"Jeg kunne godt lide at have syv sæsonkort. Jeg kunne give dem væk eller tage tilfældige fans med til kampene, fordi prisen var god. Nu vil jeg nok gå fra syv sæsonkort til to," siger han.

Serrano, der blandt Inter-fans er kendt som "Onkel Ed", siger, at han på trods af sine stærke indvendinger sandsynligvis stadig vil punge ud.

"Jeg er bare så chokeret over alt det her. Jeg overvejede at boykotte, men jeg elsker holdet for meget og har kæmpet så hårdt for at få et hold, at jeg ikke kan få mig selv til at gøre det."