Annonce
Annonce
Annonce

Opdateret
Hjemmeholdet har grund til ærgrelse efter et par smidte tre-måls-føringer. Det har gæsterne dog også.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ribe/Esbjerg og Fredericia mødtes søndag eftermiddag i deres anden, indbyrdes semifinale ved DM. Vinderen ville reservere den ene plads i DM-finalen, mens uafgjort ville resultere i en tredje, afgørende kamp, da første kamp endte med cifrene 27-27. Og netop sidstnævnte mulighed blev resultatet efter en højdramatisk affære og cifrene 23-23, selvom begge hold undervejs var foran med tre mål.

Med en scoring med 30 sekunder igen sikrede Fredericia endnu en kamp, der spilles på deres hjemmebane på onsdag.

Emil Grønbech fra hjemmeholdet var ellers tæt på at trække finalen i land til hjemmeholdet, men en fremragende redning af Thorsten Fries i Fredericias mål på Grønbechs frikast holdt altså gryden i kog i den ene DM-semifinale.

Skjern og Aalborg mødes senere søndag i den anden semifinale, hvor Aalborg efter sejr i den første semifinale er klar til finalen med mindst uafgjort.

Holdene skiftedes pænt til at score, indtil Fredericia i en god periode ændrede 4-5 til 8-5, der var stillingen efter de første 20 målfattige minutter.

Målmændene i begge ender havde flotte redningsprocenter, og Fredericia holdt modstanderen nede på ti mål i første halvleg, selv om holdet måtte undvære den solide streg- og forsvarsspiller Evgeni Pevnov, der blev skadet i den første semifinale.

Fredericia førte med 11-8, men måtte nøjes med at føre med én scoring ved pausen.

Kampen levede på en høj klinge
Kampen levede på en høj klingeClaus Fisker/Ritzau Scanpix

Ribe-Esbjerg udlignede kort inde i anden halvleg og var i teten over for Fredericia-holdet, der virkede nervøst og misbrugte flere straffekast.

Midtvejs i anden halvleg kom Ribe-Esbjerg første gang foran med tre mål, og det kogte i Blue Water Dokken.

Men bedst som det trak op til hjemmesejr, rejste Fredericia sig, og Ribe-Esbjerg begyndte at afslutte dårligere.

Fredericia vendte 17-20 til 22-21 med syv minutter tilbage.

Men så skiftede momentum igen ikke mindst på grund af en række vigtige redninger fra Ribe-Esbjergs keeper Ágúst Björgvinsson.

Ribe-Esbjerg angreb flere gange for at komme foran med to mål i slutfasen, men brændte blandt andet to straffekast.

I stedet udlignede Fredericia til 23-23 med 12 sekunder tilbage, og det lykkedes ikke for hjemmeholdet at score i det sidste korte angreb.