AC Horsens vinker farvel til cheftræner: Rykker til svensk traditionsklub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AC Horsens vinker farvel til cheftræner: Rykker til svensk traditionsklub

Jens Berthel Askou bliver den blot niende ikke-svensker i historien til at stå i spidsen for IFK Göteborg.
Jens Berthel Askou bliver den blot niende ikke-svensker i historien til at stå i spidsen for IFK Göteborg.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Jens Berthel Askou er fortid i AC Horsens. Det meddeler den østjyske klub i en pressemeddelelse onsdag formiddag. Klubben har således solgt cheftræneren til svensk IFK Göteborg.

Gunnar Gren, Sven-Göran Eriksson og Bo Johansson har alle stået i spidsen for den svenske traditionsklub IFK Göteborg, og nu kan danske Jens Berthel Askou så tilføjes til listen, i øvrigt som klubbens første danske cheftræner i historien.

Den 40-årige vestjyde er således onsdag formiddag blevet solgt og forlader dermed AC Horsens med øjeblikkelig virkning. Det fortæller den nyligt nedrykkede klub i en pressemeddelelse onsdag formiddag.

”Jens Berthel Askou har bidraget med rigtig mange positive ting gennem to et halvt år, og han har blandt andet bidraget med nye måder at tænke fodbold på. Han har forsøgt at gøre vores hold mere moderne i forhold til den udvikling, fodbolden er inde i, og vi har forsøgt at bygge holdet op til at være mere på bolden, hvilket også har afspejlet sig i de spillere, vi har rekrutteret,” fortæller sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Positionen som cheftræner i AC Horsens overtog Jens Berthel Askou i januar 2021, efter et ophold på Færøerne, hvor den forhenværende Silkeborg-spiller guidede HB Tórshavn til både et mesterskab og en pokaltriumf, og selvom Askou altså runder sin tid i Horsens af med en nedrykning, så har Niels Erik Søndergård ikke andet end roser til overs for Askou.

”Han har altid været den første, der mødte ind om morgen, han har været velforberedt, og han har tænkt fodbold hele tiden. Der er kun positivt at sige om ham, og jeg er stolt og glad på hans vegne over, at han er blevet attraktiv for en svensk storklub,” kommer det fra Søndergård.

I IFK Göteborg overtager Jens Berthel Askou ansvaret for en traditionsrig storklub, der har haft svært ved at finde opskriften på succes i de seneste år. Klubben har ellers en glorværdig historie, der byder på 18 svenske mesterskaber og to UEFA Cup-triumfer, men det seneste svenske mesterskab ligger helt tilbage i 2007.

Selvom den svenske storklub altså har kæmpet med at finde tidligere tiders topniveau, så understreger den 40-årige dansker i klubbens pressemeddelelse, at muligheden for at træne IFK Göteborg var for god til at takke nej til.

”Det har været en spændende rejse, hvor vi har opnået fede ting sammen, og AC Horsens er en klub med gode mennesker hele vejen rundt, en spændende trup med potentiale og en dejlig energi i hverdagen. Det kommer jeg til at savne, men en gang imellem opstår der muligheder, som man skal gribe,” fortæller Askou.

Askou overtager dog en klub i lidt af en krise, for efter 11 runder i den bedste svenske række er det kun blevet til én eneste sejr for Göteborg, der i øjeblikket ligger på ligaens tredjesidste plads. I Göteborg får Askou samtidig ansvar for en dansker i form af den tidligere AGF’er Sebastian Hausner, der tilmed har fortid i AC Horsens’ ungdomsafdeling.

Netop AC Horsens har Askou planer om fortsat at være investeret i, og den nu forhenværende Horsens-chef spår, at man snart vil kunne se Superligafodbold på stadion i Horsens igen.

”Jeg vil følge med i, hvad der sker på Langmarksvej, og jeg er ikke i tvivl om, at klubben hurtigt vender tilbage til Superligaen.”