Daniil Medvedev filosoferer over endnu et Grand Slam-finalenederlag

Annonce
Annonce

Medvedev ser på efter sit nederlag
Medvedev ser på efter sit nederlagReuters
Daniil Medvedev var filosofisk over sit nederlag til Jannik Sinner i søndagens Australian Open-finale og rationaliserede, at han i det mindste var nået frem til finalen og ikke var røget ud i en tidligere runde.

Russeren havde håbet, at tredje gang var lykkens gang på Rod Laver Arena  søndag formiddag dansk tid, efter at have tabt finalerne i 2021 og 2022 på Melbourne Park til Novak Djokovic og Rafa Nadal.

Den tredjeseedede russer tog de første to sæt med noget fantastisk aggressivt tennis , men italieneren kom tilbage, vandt 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 og vandt samtidig sin første Grand Slam-titel.

"Det er meget, meget hårdt, når man har en mentalitet, en vindermentalitet, en sportsmentalitet, det er meget hårdt at tabe i finalen," sagde han.

"Det gør måske mere ondt end at tabe i semifinalen eller kvartfinalen. Men man må prøve at finde noget positivt, og det positive er, at finalen er bedre end semifinalen og kvartfinalen."

US Open-mesteren fra 2021 har nu tabt fem af de seks Grand Slam-finaler, han har spillet, tre af dem efter at have ført med to sæt.

De to andre nederlag i fem sæt kom mod Nadal, spanieren, der vandt US Open-titlen i 2019 og Australian Open-titlen for to år siden.

Medvedev kom med meget mørke kommentarer om sine drømmes død efter finalen i 2022 og sagde, at hans mere filosofiske holdning i år var en afspejling af en ændring i hans syn på tennis og livet.

"Jeg er anderledes," sagde han. "Det er lykkedes mig at blive en anden person med en anden mentalitet.

"Jeg vil virkelig forsøge at gøre alt, hvad jeg kan med mig selv, med mit sind, for at dette tab ikke skal påvirke mine fremtidige turneringer og sæsoner."

Medvedev havde allerede brugt mere end 20 timer på banen før finalen takket være sine sejre i fem sæt over Emil Ruusuvuori i anden runde, Hubert Hurkacz i kvartfinalen og Alexander Zverev i semifinalen.

Det var måske ikke så overraskende, at han blev træt i femte sæt i søndagens finale, der varede tre timer og 44 minutter, men desværre for ham gjorde Sinner, der havde spillet fire timer mindre, ikke.

"Jeg kæmpede, jeg løb. Jeg tænkte: "Jeg vil prøve, hvis jeg ikke kan mærke mine ben i morgen, betyder det ikke noget, jeg vil prøve alt, hvad jeg kan i dag indtil det sidste point", og det gjorde jeg," sagde Medvedev.

"Han virkede ikke så træt som mine modstandere før. Han begyndte at spille bedre. Jeg blev en lille smule træt. Serven blev en lille smule dårligere. Så momentum ændrede sig, og jeg prøvede virkelig i mit hoved at ændre det tilbage igen.

"Men det lykkedes mig ikke, og det er derfor, han er vinderen og har trofæet."