Melbourne varmer op til at finde en ny mester i Sinner/Medvedev-opgør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Melbourne varmer op til at finde en ny mester i Sinner/Medvedev-opgør

Jannik Sinner spiller i sin første Grand Slam-finale.
Jannik Sinner spiller i sin første Grand Slam-finale. Reuters
Jannik Sinner har sprintet forbi sine modstandere ved Australian Open i jagten på sin første Grand Slam, men han kan ende med at skulle løbe et helt maraton i finalen mod Daniil Medvedev på søndag morgen, dansk tid, når Melbourne Park skal kåre en ny konge.

Vinderen af titelkampen på Rod Laver Arena bliver den første nye mester hos herrerne i Australian Open, siden Stan Wawrinka vandt sin eneste titel i Melbourne Park i 2014.

Det bliver samtidig den første finale siden 2005, hvor mindst én af de tre spillere, der har domineret herretennis i to årtier - Novak Djokovic, Roger Federer eller Rafael Nadal- ikke er med.

Det sørgede Sinner for ved at udradere den regerende mester Djokovic i semifinalen og dermed sætte en stopper for verdensetterens forsøg på at vinde sin 25. majorturnering.

Det var italienerens tredje sejr i fire kampe mod Djokovic siden november, og det bekræftede en glødende formkurve, som, ifølge Sinner, har gjort ham klar til hans første turnering i en major.

"Efter sidste år, især slutningen af året, gav det mig selvtillid, at jeg potentielt kunne lave nogle gode resultater i Grand Slams," sagde Sinner, som kun har tabt et sæt på sin vej til finalen.

"Men du er stadig nødt til at vise det, ikke? Der er folk, der taler meget, men man er nødt til at vise det."

Skinners spil er kommet op på et andet niveau, siden han begyndte at arbejde med Darren Cahill, som mener, at den fjerdeseedede spiller har alle våben til at vinde en af spillets fire store præmier.

"Han har de kvaliteter, som jeg mener, at mange af de store mestre i spillet har, men man skal begynde at vinde for at lade det komme til udtryk," sagde den australske træner.

"Så han tager små skridt. Han havde en god afslutning på sidste år. Han fik en masse selvtillid ud fra det, han var i stand til at gøre."

Viljestyrke

Troen og den gode form kan dog ikke måle sig med den utrolige viljestyrke hos russiske Medvedev, som to gange har kæmpet sig tilbage fra randen af nederlag for at nå sin tredje Australian Open-finale.

Mens Sinner kun har tilbragt lidt mere end 14 timer på banen, har hans tredjeseedede modstander kæmpet i mere end 20, hvilket i høj grad skyldes hans sejre i fem sæt over Emil Ruusuvuori i anden runde og Alexander Zverev i semifinalen.

Ved begge lejligheder kom han tilbage efter at have været nede med to sæt, og selvom han sagde, at han måske følte sig "ødelagt" fysisk, vil Medvedev være fast besluttet på endelig at hæve trofæet efter at have tabt til Djokovic i 2021 samt en femsæts marathondyst til Nadal i 2022.

"Jeg er stærkere, end jeg var før denne turnering, for nu ved jeg, at jeg er i stand til nogle ting, som jeg måske ikke troede, at jeg kunne. For før gjorde jeg ikke noget som dette for at komme i finalen," sagde han.

"Det er bedre at være i finalen og vinde kampe i tre eller fire sæt. Det er den bedste måde rent fysisk. Men det er, hvad det er. Jeg er stolt og ser frem til finalen og at give mig 100 % igen."

Den tidligere US Open-mester Medvedev, som nu har nået seks Grand Slam-finaler, har besejret Sinner seks gange i ni møder, men, måske afgørende, tabt deres sidste tre opgør på hardcourts i 2023.

Medvedevs træner, Gilles Cervara, er dog overbevist om, at russerens erfaring med at spille store finaler kan blive afgørende.

"Jeg vil gerne (tro), at det gør en stor forskel," sagde Cervara.

"Selvfølgelig spiller Jannik fantastisk tennis. Det har han bevist. Daniil spillede mod ham i slutningen af sidste år, og det var hårde kampe."