Legendarisk Milan-træner opfordrer til is i maven: Behold Stefano Pioli

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Legendarisk Milan-træner opfordrer til is i maven: Behold Stefano Pioli

Stefano Pioli har foruden AC Milan også stået i spidsen for blandt andet rivalerne fra Internazionale, Fiorentina, Lazio og Bologna.
Stefano Pioli har foruden AC Milan også stået i spidsen for blandt andet rivalerne fra Internazionale, Fiorentina, Lazio og Bologna.Marco Luzzani/Getty Images via AFP
Selvom Stefano Pioli ifølge flere medier meldes færdig i AC Milan, så mener den legendarisk Milan-træner Arrigo Sacchi, at det i øjeblikket vil være en fejltagelse at fyre italieneren, medmindre den milanesiske ledelse har et godt alternativ for hånden.

Ifølge flere italienske medier er Stefano Pioli i overhængende fare for at ryge på porten i AC Milan, efter det i denne sæson ikke er blevet til nogen titler, ligesom det blev til et skuffende Champions League-exit allerede i gruppespillet.

Mange navne er nævnt som mulige afløsere for den 58-årige italiener, der har stået i spidsen for I Rossoneri siden 2019 og i 2022 blev italienske mestre med det traditionsrige hold. Således har blandt andre spanske Julen Lopetegui, argentinske Marcelo Gallardo og hollandske Mark Van Bommel være nævnt, men spørger man den forhenværende Milan-træner, legendariske Arrigo Sacchi, har alle tre ét problem tilfælles.

”Hvis det er svært for en udenlandsk spiller at falde til i italiensk fodbold, så er det endnu sværere for en træner. I mine øjne tager det mindst to sæsoner at forstå vores fodbold. Og det siger jeg uagtet trænerens kvalitet,” kommer det fra Sacchi ifølge Gazzetta dello Sport.

I stedet har Sacchi, der i slutningen af 80erne stod i spidsen for netop Milan og hentede én Scudetto såvel som to Champions League-trofæer, dengang Mesterholdenes Europa Cup, med den italienske storklub, et alternativ til milanesernes ledelse.

AC Milan har ramt en svær periode i de seneste uger, hvor det er blevet til flere nederlag.
AC Milan har ramt en svær periode i de seneste uger, hvor det er blevet til flere nederlag.Flashscore

”Hvorfor ikke beholde Pioli? Jeg tror, at hans erfaring alt i alt er positiv for Milan. Han vandt en Scudetto med et hold, der havde brugt færre penge end konkurrenterne. Dengang overraskede han alle og underholdt tilskuerne. I denne sæson, hvis alt går vel, bliver han nummer to: Det betyder, at kun Inter har gjort det bedre,” fastslår Sacchi ifølge det italienske sportsmedie.

Samtidig fastslår Sacchi også, at der er andre muligheder for Milan. Således peger den efterhånden 78-årige italiener på to andre løsninger, hvoraf den ene er at gå efter et absolut topnavn, som Jürgen Klopp eller Pep Guardiola, men ifølge italieneren er det ikke realistisk for Milan i øjeblikket.

Den tredje løsning er i Sacchis øjne at gå efter en yngre træner med et mere langsigtet projekt. Her peger Sacchi på Brighton & Hove-manager Roberto De Zerbi, der har fortid i blandt andet US Sassuolo i hjemlandet, Italien.

Trods en forfærdelig periode for Pioli og Co. med nul sejre i de seneste seks kamp, herunder to nederlag til AS Roma i Europa League, ligger milaneserne altså fortsat på andenpladsen i Serie A, der allerede er vundet af bysbørnene fra Inter, med et forspring på fem point til Juventus på tredjepladsen. Der resterer tre runder af årets Serie A og altså potentielt også blot tre kampe af Stefano Piolis karriere som træner i Milan.