Skarpe hjørnespark afblæser Arsenals formkrise

Annonce
Annonce
Annonce

Skarpe hjørnespark afblæser Arsenals formkriseProfimedia
Efter en resultatmæssig skidt julemåned og en dårlig start på 2024 stemplede Arsenal atter ind i mesterskabskampen lørdag.

På hjemmebane demonstrerede Arsenal gode evner på hjørnespark, og det banede vej for en sikker sejr på 5-0 over Joachim Andersen og Crystal Palace.

Med sejren har Arsenal ligesom Aston Villa 43 point for 21 kampe i Premier League. Manchester City har det samme, men blot for 20 kampe. Liverpool topper tabellen med 45 point for 20 kampe.

Arsenal kom til opgøret efter en periode med tre nederlag på stribe og blot en enkelt sejr i de seneste syv kampe. Men der var ingen krisetegn at spore hos Mikel Artetas mandskab efter små to ugers kamppause.

Hjemmeholdet sad på opgøret fra start. Roy Hodgsons vanligt robuste Palace-defensiv afviste dog oftest hjemmeholdets tilnærmelser.

Til gengæld havde Arsenal fundet et effektivt våben i værktøjskassen til dødbolde. Og to gange i første halvleg gav det pote.

Arsenal parkerede en mand helt tæt på Crystal Palace-keeper Dean Henderson, som ikke formåede at gøre sig fri, så han kunne komme ud til indlæggene.

Statistikker fra kampen
Statistikker fra kampenFlashare

Begge gange gav det stopperen Gabriel Magalhães frit hovedstød, og det sikrede Arsenal en 2-0-føring halvvejs. Det sidste af målene blev dog noteret som et selvmål af Henderson.

Efter pausen blev den sidste rest af spænding hurtigt slukket, da Arsenal viste, at man også på defensive hjørnespark havde planen klar.

Målmand David Raya greb et ufarligt indlæg og sendte Gabriel Jesus afsted i en kontra. Han fandt Leandro Trossard, som efter et enkelt træk var helt fri og kunne gøre det til 3-0.

De rødblusede havde muligheder for at udbygge sejren på kontra, og i tillægstiden blev to af dem omsat til mål nummer fire og fem inden for mindre end et minut. Begge var signeret af indskiftede Gabriel Martinelli.