FIFA-præsident vil have flere af verdens bedste spillere til at spille i USA

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FIFA-præsident vil have flere af verdens bedste spillere til at spille i USA

FIFA-præsident vil have flere af verdens bedste spillere til at spille i USA
FIFA-præsident vil have flere af verdens bedste spillere til at spille i USAProfimedia
David Beckhams Inter Miami i den amerikanske Major League Soccer (MLS) har oplevet et boom i tilskuertal både på ude- og hjemmebane, siden man i sommer hentede Lionel Messi.

Men på trods af at Inter Miami nu kan fylde NFL-stadioner, så er den øvrige interesse for MLS stadig ikke så stigende, som Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) kunne ønske sig.

Derfor opfordrer Fifa-præsident Gianni Infantino MLS og klubberne i ligaen til investere mere i at tiltrække store navne.

"Jeg har sagt til MLS-ledelsen, at man er nødt til at være lidt mere modig. Være lidt mere med fremme i kampen", siger Infantino ifølge AFP.

MLS konkurrerer i Nordamerika om markedsandele med giganter som NFL, NBA, NHL og MLB. Og i lighed med de ligaer er der også i MLS et lønloft.

Der kan altså ikke bare spenderes mange millioner på få spillere på et hold. Men der er snak om, at de økonomiske restriktioner skal løsnes en smule i MLS. Og øget økonomisk råderum bør bruges på stjernespillere, mener Infantino.

"Vi vil se de bedste, så man er nødt til at trække de bedste spillere til. Vi vil også se det bedste spil, den bedste underholdning", siger Infantino.

"Der er man nødt til at investere i spillere, for vi ønsker at vise de børn, der spiller fodbold i skolen og fritiden, at der er en vej til storhed inden for fodbold, og at de kan blive en af disse store stjerner."

"De ser det i basketball, amerikansk fodbold, baseball og ishockey, men ikke i fodbold. Det er stadig langt væk. Du skal til Europa."

I Inter Miami har Messi fået tre tidligere holdkammerater fra FC Barcelona med sig. Sergio Busquets, Luis Suarez og Jordi Alba er også skiftet til klubben, der har David Beckham i ejerkredsen.