Dortmund-sportsdirektør håber på Bayern: Vil revanchere finalenederlag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dortmund-sportsdirektør håber på Bayern: Vil revanchere finalenederlag

Sebastian Kehl overtog i sommeren 2022 jobbet som sportsdirektør efter Michael Zorcs tilbagetrækning.
Sebastian Kehl overtog i sommeren 2022 jobbet som sportsdirektør efter Michael Zorcs tilbagetrækning. Christof Koepsel/Getty Images via AFP
Spørger man Dortmund-sportschef Sebastian Kehl, må Bayern München meget gerne blive modstanderne i årets Champions League-finale. Dortmund har nemlig en høne at plukke med sine tyske rivaler, som i 2013 vandt netop Champions League-finalen over Dortmund.

Borussia Dortmund sikrede sig tirsdag en flot finaleplads i årets Champions League, da den tyske storklub nok engang besejrede ellers så mægtige Paris Saint-Germain med 1-0, præcis som det havde været tilfældet i det første semifinalemøde mellem de to.

Hvem der venter i finalen, er endnu uvist, den anden finaledeltager findes onsdag aften, når Bayern München møder Real Madrid efter et uafgjort 2-2-resultat i første kamp i det bayerske. For sportschef Sebastian Kehl er det ikke altafgørende, om det bliver det ene eller det andet, men den 44-årige tysker håber alligevel særligt på én modstander.

”Jeg håber på Bayern, fordi jeg stadig har en følelse af: Vi har stadig en høne at plukke. Og måske kan vi revanchere kampen fra 2013 på en eller anden måde,” kommer det fra Kehl ifølge Kicker.

Med kampen i 2013 refererer Kehl til Dortmunds seneste optræden i Champions League-finalen, efter Dortmund ekspederede netop føromtalte Real Madrid ud i en hæsblæsende semifinale, der sluttede 4-3 til tyskerne.

I finalen blev det dog til Bayern-sejr på 2-1, målene sat ind af Mario Mandžukić og Arjen Robben, mens İlkay Gündoğan satte den enlige scoring ind for Jürgen Klopps Dortmund. Kehl selv sad på bænken i samtlige 90 minutter og håber nu altså revanchere nederlaget.

Selvom Edin Terzić’ Dortmund-mandskab altså har klaret sig flot i europæisk regi i denne sæson, hvor det først blev til gruppesejr i en ekstremt hård gruppe foran Paris Saint-Germain, Milan og Newcastle United, hvorefter PSV Eindhoven, Atlético Madrid og føromtalte PSG er blevet ekspederet ud i knockoutfasen, så har der ikke været samme succes i Bundesligaen.

Således indtager Die Borussen blot en skuffende femteplads i ligaen med to spillerunder tilbage, mestrene fra Bayer 04 Leverkusen, onsdagens semifinalister Bayern München, formstærke Stuttgart og RB Leipzig alle bedre placeret.

Bundesligaen er dog sikret netop fem Champions League-pladser, og med et solidt forspring til Eintracht Frankfurt på sjettepladsen er Edin Terzić og Co. allerede sikret en billet til Champions League.