Annonce

Opdateret
Oscar Mølgaard (nr. 12) lavede sit første VM-mål for Danmark.
Oscar Mølgaard (nr. 12) lavede sit første VM-mål for Danmark.Profimedia
Danmark bed godt fra sig, men måtte til sidst bøje sig mod værterne fra Tjekkiet, der vandt med 7-4, efter en kamp hvor Danmark godt kunne være sin indsats bekendt i store dele af kampen.

Nedturen fortsætter for det danske ishockeylandshold, der onsdag eftermiddag tabte sin tredje kamp i træk ved VM.

4-7 blev det mod de tjekkiske værter, der fik lov til at kæmpe hårdt for sejren, men som især i anden periode var en klasse bedre.

Danmark har fortsat kun de tre point fra premieresejren over Østrig og skal levere et mindre mirakel, hvis ikke holdet skal tjekke ud efter gruppespillet.

Der var gode sekvenser undervejs, og det lugtede kortvarigt af en overraskelse, da Danmark udlignede til 3-3 i tredje periode.

Men der blev også begået kostbare fejl, som man ikke slipper ustraffet fra mod sportens stormagter. Mod slutningen var der nærmest defensiv opløsning, da danskerne angreb med mus og mand i jagten på point.

Danmark indledte ellers fornuftigt 21 timer efter skuffelsen mod Norge. Landstræner Mikael Gath havde sammensat fire nye forwardkæder, og holdet indledte med fuld koncentration i den hektiske kulisse.

Selv om tjekkerne blev blæst frem af 16.000 fans, nåede de sjældent op i de områder, hvor det var farligt.

I stedet fik danskerne med et minut tilbage en stærkt tiltrængt succesoplevelse i powerplay. Joachim Blichfeld sendte en puck mod bageste stolpe, hvor Christian Wejse stod klar og lirkede den i det tjekkiske mål.

Så var der ro i arenaen, men det holdt ikke længe.

En tjekkisk spiller slap for straf, da han kropstacklede målmand Frederik Dichow. I stedet for et nyt dansk powerplay fik tjekkerne udlignet otte sekunder før første pause, da Jan Rutta sendte et håndledsskud i nettet fra lang afstand.

Målet gav hjemmeholdet et mægtigt rygstød i anden periode, hvor spilretningen nærmest var ensrettet mod det danske mål.

Jakub Flek og Lukas Sedlak bragte Tjekkiet på klar vinderkurs med to scoringer på chancer, som danskerne burde have dræbt i opløbet.

Danmark var under massivt pres i stort set hele perioden, men fik en overraskende opmuntring at gå til pause med. En håbefuld puck fra Nicholas B. Jensen ramte Patrick Russell på hoften og lagde sig ind i det tjekkiske mål til 2-3.

Tjekkiet er den stormagt, Danmark historisk har haft bedst tag på, og måske var det med til at give danskerne tro på at kunne snuppe point, der egentlig skulle have uden for rækkevidde.

Et tidligt powerplay i tredje periode gav Danmark momentum, og kort efter afsluttede Oscar Fisker Mølgaard et glimrende angreb med at lave karrierens første VM-mål til 3-3.

Men som i første periode nåede den danske fuldtræffer ikke rigtigt at bundfælde sig. Tjekkerne kløede bare på, og genoprettede føringen ved Tomas Kundratek.

Et desperat dansk hold pressede højt og åbnede store rum bagude, og stakkels Dichow måtte indkassere yderligere to mål kort efter.

At Mathias From fik reduceret til 4-6, understregede blot billedet af en noget kaotisk slutfase. Tjekkerne svarede straks igen ved Ondrej Palat, der stod for kampens 11. og sidste træffer.