Målmand kan forvente fuld spilletid i hårdt VM-program

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Målmand kan forvente fuld spilletid i hårdt VM-program

Frederik Dichow får formentlig masser af tid på isen.
Frederik Dichow får formentlig masser af tid på isen.MICHAL CIZEK/AFP
Frederik Dichow kan godt forberede sig på en hård VM-turnering i Prag.

For selv om det danske ishockeylandshold denne gang har fået det skrappest mulige VM-program med syv kampe i løbet af bare ti dage, har landstræner Mikael Gath ikke planer om at give målmanden en pause.

"Er Frederik Dichow mentalt og fysisk frisk, så kommer han til at spille, så længe vi har mulighed for at komme i kvartfinalen," siger landstræneren.

"Han spiller så godt og er inde "i zonen". Jeg er helt tryg ved ham."

Målmænd er de eneste på ishockeyhold, der typisk er på isen i samtlige 60 minutter af en kamp. Derfor ser man ofte, at reservekeeperen bliver sendt på banen, når et hold spiller to dage i træk.

Det gør Danmark tre gange i denne turnering. Men umiddelbart bliver det altså med Dichow i buret, mens Mathias Seldrup må nøjes med rollen som reserve.

"Det er selvfølgelig hårdt for kroppen, men det er mit job. Hvis træneren har brug for det, så står jeg alle syv kampe."

"Det er ham, der tager beslutningen, og det er mit job at være klar til at stå syv kampe på ti dage, hvis det skal være. Det er jeg godt nok trænet til. Vi har også et stramt program i Sverige, så det er jeg vant til," siger keeperen fra HV71.

Frederik Dichow blev kåret til Danmarks bedste spiller i tirsdagens 0-2-nederlag til Norge. Onsdag skal Danmark på isen igen mod Tjekkiet.