Top 5 over de varmeste sæder i NFL: Er det game-over for Belichick?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Top 5 over de varmeste sæder i NFL: Er det game-over for Belichick?

Koryfæet Bill Belichick hænger muligvis i en tynd snor
Koryfæet Bill Belichick hænger muligvis i en tynd snorPhoto by Chris Unger / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Flashscore tager temperaturen på NFL, og giver dig fem bud på, hvem der kan miste deres job i nær fremtid

Matt Eberflus – Chicago Bears

53-årige Eberflus landede sit første job som head coach, forud for sidste sæson. Det er dog ikke lykkedes for ham, at få Chicago tilbage på sporet. Hans rekordliste fortæller om blot fire sejre i 23 kampe.

Bears er heller ikke et hold der er proppet med talent. Chicago Bears har set bedre ud på det seneste. I de seneste to kampe, tabte de 31-28 til Denver Broncos, og derefter besejrede de Washington Commanders. En sejr der også er sæsonens eneste indtil videre.

I sidste uge holdt Bears defensiv dem inde i kampen mod Minnesota Vikings, mens angrebet fratog Chicago en chance for at vinde, ved at lave tre turnovers.

Eberflus har dog stadig den dårligste rekord for en head coach, i sine første to sæsoner i holdets historie. Tingenes tilstand, og det faktum at Bears potentielt kan stå med de to første draftvalg i 2024, kan også spille negativt ind for Eberflus.

Chicago skal have en ny franchise quarterback inden næste sæson. Med denne sæson så godt som tabt, kan Chicago sagtens være på udkig efter arvtageren allerede nu.

Matt Eberflus snakker med dommeren
Matt Eberflus snakker med dommerenPhoto by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Frank Reich – Carolina Panthers

Sidste sæson blev 61-årige Reich smidt på porten i Indianapolis Colts, efter en start på sæsonen, der kun bød på tre sejre i ni kampe. Mindre end et år senere er han igen i det varme sæde, denne gang med Carolina Panthers.

Hos Carolina er Reich omgivet af den vel nok bedste stab i ligaen, men Panthers er stadig det eneste hold uden sejr i NFL, og de har ikke engang været tæt på at vinde.

Reich virkede som den perfekte træner, til at være mentor for en ung quarterback. Carolina valgte Bryce Young first overall, men sammen har duoen ikke fået det til at glide.

For at gøre ondt værre har Panthers ikke deres eget førsterunde-valg i 2024-draften, hvilket kun begrænser deres muligheder for at bygge op omkring Young. Carolina behøver ikke at vinde en masse kampe for at retfærdiggøre at beholde Reich, men de har brug for at se markante forbedringer fra deres QB i løbet af de sidste to tredjedele af sæsonen.

Rygterne lyder også på, at Reich fremover ikke skal kalde spil fra sidelinjen, i et forsøg på at vende skuden.

Reich takker Jared Goff for kampen
Reich takker Jared Goff for kampenPhoto by Nic Antaya / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Josh McDaniels – Las Vegas Raiders

McDaniels er 11-23 som head coach i de seneste tre sæsoner. Den statistik ville få de fleste NFL-trænere fyret. Den ene af de tre sæsoner er dog fra tiden i Denver. I Vegas lyder statistikken på ni sejre og 14 nederlag.

Las Vegas har det laveste pointgennemsnit i anden halvleg, og har ved flere lejligheder tabte kampe, hvor de har ført tocifret ved pausen.

Ingen klandrer McDaniels for hans offensive evner, og han har i mange år været en af ligaens bedste offensive koordinatorer, men som øverst ansvarlig træffer McDaniels nogle mærkelige beslutninger.

Blandt andet i kampen mod Pittsburgh, hvor han valgte at gå efter et field goal, selvom Raiders var bagud med otte point, men 2:25 tilbage på klokken.

To sejre i træk skruer lidt ned for temperaturen, men historier fra spillernes fagforening, NFLPA, om McDaniels og hans ledelsesstil, kan være dråben der får bægeret til at flyde over.

Historierne lyder på, at McDaniels giver sine spillere længere arbejdsdage, uden det bliver direkte overført til succes på banen. 

McDaniels under en kamp
McDaniels under en kampPhoto by Chris Unger / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Sean Payton – Denver Broncos

Payton har et kæmpe navn i NFL, og var i mange år synonymet med New Orleans Saints. Dengang fik han god hjælp af Drew Brees, og sammen vandt de Super Bowl i 2010.

I denne sæson er der ikke meget hjælp at hente hos quarterbacken Russell Wilson. Den tidligere Seattle-stjerne, kan slet ikke finde de samme takter i det tynde luftlag på Empower Field at Mile High. Senest kastede Wilson blot 95 og to interceptions, i nederlaget til divisionrivalerne fra Kansas City.

Den helt store hurdle for Payton, er holdets defensive præstation, eller mangel på samme. Broncos forsvar skriver nærmest historie, og ikke den gode slags. Især nedsablingen mod Miami Dolphins, hvor Payton og Broncos indkasserede 70 points gør ondt.

Overordnet set rangerer forsvaret som nr. 32 ud af 32 i NFL, i antal scorede point imod.

Holdet har også begået 37 penalties i 2023, hvilket er næstflest i ligaen, kun overgået af Carolina Panthers.

Til Paytons forsvar skal det siges, at Broncos roster er en rodebutik, og ledelsen hos Denver virker opsatte på, at det skal være Payton, der retter op på det. Det kan købe 59-årige Sean Payton tid.

Sean Payton kalder spil
Sean Payton kalder spilPhoto by David Eulitt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Bill Belichick – New England Patriots

Det virker næsten som blasfemi at sige ordene "Belichick" og "fyringstruet" i en og samme sætning.

Manden der står bag årtiers dynasti, og som har fået uanet magt i New England Patriots, er dog ikke desto mindre i søgelyset, og holdet er i en elendig forfatning i denne sæson.

Skader, rygter om begyndende mytteri i omklædningsrummet, og en quarterback i Mac Jones, der slet ikke leverer, kan betyde, at det ikke er Belichick selv, der afgør, hvornår hans karriere slutter.

Patriots lider også under, at de ikke er særligt dygtige til at drafte nye spillere. Hvor de tidligere har været gode til at tilføje forstærkninger, under påskud af at playoff nærmest har været garanteret, så er historien nu en ganske anden.

Holdet er 1-5 i denne sæson, og det har de ikke været siden starten på dette årtusinde.

Forsvaret, der notorisk er Belichicks speciale, har været under middel i denne sæson, og angrebet er statistisk et af de dårligste i ligaen. Patriots har desuden den laveste turnover-ratio på -8.

To af de største nederlag i franchisets historie, er fra spilleuge 4 og 5 i denne sæson, men måske er de personlige relationer med ejeren Robert Kraft, nok til at Belichick kan blive, og jagte Don Shulas rekord på 347 sejre på tværs af den regulære sæson og slutspillet. 71-årige Belichick står noteret for 330.

Belichick i samtale med Mac Jones
Belichick i samtale med Mac JonesPhoto by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP