Skidt, dansk åbning på Thomas Cup-kvartfinale: Axelsen og herredouble taber

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skidt, dansk åbning på Thomas Cup-kvartfinale: Axelsen og herredouble taber

Opdateret
Axelsen sætter Danmark under pres.
Axelsen sætter Danmark under pres.Profimedia
Danmarks første kamp i kvartfinalen ved Thomas Cup mod Taiwan endte i et nederlag til Danmarks største badmintonstjerne. Viktor Axelsen måtte nemlig strække våben mod Tien Chen Chou.

Efter et tæt første sæt, hvor Chou fik indhentet en hurtig fem-pointsføring og i sidste ende hev sættet hjem, viste Axelsen ellers virkeligt gode takter i andet sæt, som han vandt klart. Men i det tredje og afgørende sæt viste Chou, der ligger som nummer 14 i verden, de stærkeste nerver i en dramatisk kamp. 

Taiwaneseren vandt således med 21-19, 14-21, 21-19, og trodsede dermed statistikken, hvor Axelsen havde vundet fire ud af de fem, foregående opgør mellem de to.

Kort efter tabte også doublen med Kim Astrup og Anders Skaarup, der er nummer fire i verden. 21-14, 21-15 vandt verdens nummer ti, de forsvarende olympiske mestre Lee Yang og Wang Chi-Lin, efter en temmelig ensidig affære.

Senere spiller Anders Antonsen og Rasmus Gemke i kampe, der simpelthen skal vindes.

"Jeg er mega pissed. Mest fordi jeg taber kampen, men også måden det skete på. Elendigt, elendigt, elendigt. Jeg har lyst til at flække noget," siger Axelsen i minutterne efter nederlaget til TV 2 Sport og kalder samtidigt Chens sejr helt fortjent.

Kampen var specielt vigtig for Danmark, da der venter på papiret meget tætte opgør senere på dagen.

Verdens nummer 14 var inden kampen bagud 3-18 i de indbyrdes opgør mod den 30-årige fynbo, og efter en lige start styrede Axelsen mod en forbedring af statistikken.

Men Chou Tien Chen vendte 5-10 til 11-10 mod en uskarp Axelsen i første sæt og slog også til på sin anden sætbold, da danskeren slog bolden for langt.

I andet sæt fik Axelsen fordel af "den gode" banehalvdel, og trods lidt fortsatte spillemæssige problemer fik han langt bedre styr på sine løft og efterfølgende smasher.

Både fysisk og spillemæssigt virkede Axelsen i fremgang i tredje sæt, og jublen var markant, da han hentede 11-10 på den "dårlige" side inden opholdet.

Chou Tien Chen virkede presset fysisk, men fightede forbilledligt og vandt to meget lange dueller ved 19-18 og 20-19 og skabte dermed overraskelsen.

Der spilles bedst af fem kampe i kvartfinalerne, og herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup skal i aktion som de næste.

Danskerne, der er nummer fire i verden, møder verdensranglistens nummer ti, Lee Yang og Wang Chi-Lin.

I tredje kamp skal Anders Antonsen op mod Lin Chun-Yi - et opgør mellem nummer 4 og 17 i verden.