Annonce

Rublev mistede besindelsen over for en linjedommer og betalte prisen
Rublev mistede besindelsen over for en linjedommer og betalte prisenReuters
Andrey Rublev blev fredag sendt ud af semifinalen i Dubai Tennis Championships efter at have råbt ad en linjedommer i sidste sæt af sin kamp mod Alexander Bublik.

I en kaotisk kamp, hvor begge semifinalister rasede mod dommerne, blev Rublev diskvalificeret  af dommeren for usportslig optræden. Bublik, som kæmpede sig tilbage fra at være bagud med et sæt til at føre 6-7(4) 7-6(5) 6-5, blev tildelt sejren.

En forvirret Bublik, som kæmpede sig tilbage fra et sæt bagud til en føring på 6-7(4) 7-6(5) 6-5, blev tildelt sejren, selvom han sagde, at han gerne ville fortsætte kampen.

Den russiskfødte kasakh, en barndomsven af Rublev, havde kæmpet sig tilbage fra 4-2 i afgørende sæt.

Rublev langede ud efter linjedommeren ved endebyttet efter at have været uenig i en kendelse.

En anden dommer, som talte russisk, konfronterede Rublev og beskyldte ham for at have bandet ad linjedommeren på russisk, hvilket Rublev benægtede, men efter en lang diskussion blev den 26-årige diskvalificeret.

Resultatet betød, at Rublev mister sine præmiepenge og ranglistepoint optjent i turneringen, og at der ikke bliver nogen gentagelse af sidste års titelkamp, hvor han blev slået af Daniil Medvedev.

Den topseedede Medvedev skal senere møde den femteseedede franskmand Ugo Humbert i den anden ottendedelsfinale.

Tidligere var Rublev et point fra et tidligt break i første sæt, men han blev rasende over en dommerkendelse og tillod Bublik at slå tilbage og opbygge en 3-0 føring. Derefter faldt han til ro og kæmpede sig tilbage for at vinde sættet i en tiebreak.

Efter at have udlignet efter et anspændt andet sæt smadrede Bublik sin ketsjer og fik en advarsel for at bande, da han blev brudt i starten af det næste og derefter råbte ad dommeren.

Men alt dette blegnede i forhold til scenerne i slutningen af kampen.