Ny trænerduo giver Holger Rune tiltrængt stabilitet: "De er så professionelle"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny trænerduo giver Holger Rune tiltrængt stabilitet: "De er så professionelle"

Holger Rune med træner Severin Lüthi i Melbourne.
Holger Rune med træner Severin Lüthi i Melbourne.David Gray/AFP
Bag kulisserne har der i løbet af det seneste år været gang i svingdøren for Holger Rune, der først sagde farvel til den franske træner Patrick Mouratoglou og siden også den danske ditto Lars Christensen.

I stedet kom først den tyske legende Boris Becker, der tidligere har været træner for Novak Djokovic, og siden Severin Lüthi, som i 15 år har trænet ikonet Roger Federer.

Nu er der igen kommet ro på for danskeren, der mener, at han har stablet et stærkt hold på benene forud for et lovende 2024.

"Jeg har aldrig rigtig været sådan en, der skifter træner. Jeg har haft Lars de sidste, jeg ved ikke hvor mange år. Så det var første gang sidste år, jeg begyndte at skifte lidt," siger han på et pressemøde fredag forud for starten på Australian Open.

Året blev lidt af en rutsjetur med en opløftende grussæson i foråret med triumfen i München og finalerne i Masters-turneringerne i Monte Carlo og Rom. Også sommerens græssæson gav optimisme med kvartfinalen i Wimbledon.

Så fulgte en skrækperiode med 10 nederlag i 11 kampe, før pilen igen vendte i positiv retning og gav deltagelse i ATP Finals.

"Det gik lidt ud over min tennis og alting," siger Holger Rune om perioden, som han dog nu føler, han har lagt bag sig.

"Jeg føler, det er de rigtige mennesker, jeg har omkring mig, og så har jeg ikke tænkt mig at skifte noget. Det vigtigste er, at jeg har stabilitet omkring mig, og det føler jeg, at jeg har nu."

Selv er han også sikker på, at sidste års uro ikke kommer til at gentage sig.

"De er så professionelle begge," siger han med henvisning til trænerduoen.

"Selv da de begge var på banen i Monaco, så sagde Boris den ene dag, at han steppede lidt tilbage, og så lod vi Severin sige lidt mere. Den anden dag var det omvendt."

Han påpeger desuden, at Lüthi i sin tid med Federer også var ansat sammen med Ivan Ljubicic, og at Becker som tidligere aktiv spiller godt er klar over vilkårene.

"Boris har selv været spiller, så han ved, hvordan det at få for mange informationer også kan være frustrerende. De har en god forståelse af det. Så det har overhovedet ikke været et problem," siger Rune.

Rune skal i første runde i Australian Open møde japanske Yoshihito Nishioka. Kampen spilles mandag eller tirsdag.