"Danskerne er arrogante": Svensk provokation antændte danske spillere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

"Danskerne er arrogante": Svensk provokation antændte danske spillere

"Danskerne er arrogante": Svensk provokation antændte de danske spillere
"Danskerne er arrogante": Svensk provokation antændte de danske spillereProfimedia
Et par af de svenske spillere havde over for Aftonbladet luftet en holdning om, at de danske håndboldkvinder var lidt arrogante og måske havde lidt for høje tanker om sig selv.

De udtalelser var kommet de danske spillere for ører, inden de to hold trådte ind på banen i Zlatorog Arena til den sidste indledende gruppekamp mod netop svenskerne. De danske spillere lægger ikke skjul på, at provokationen blev brugt som benzin til opgøret, hvor Danmark havde klart mest at tabe grundet åbningsnederlaget til Slovenien.

"Vi havde fået at vide, at de havde udtalt det, så det var da lige lidt ekstra motivation for os. Vi synes bestemt ikke, vi er arrogante. Vi udtaler os aldrig som om, vi er verdens bedste", siger målvogter Sandra Toft, som totalt pillede glansen af svenskerne i første halveg.

Det gjorde hun bag et forsvar, som stod forrygende og delte hårde tacklinger ud i flæng. En af dem, som smækkede godt til i nærkampene, var stregspiller Kathrine Heindahl, som også havde noteret sig den svenske provokation.

"Svenske udtalelser rammer helt forbi skiven"

"Jeg scrollede lige forbi overskriften, og jeg må da sige, at det gjorde kun, at jeg var lidt mere opmærksom på at lukke sådan en som Jamina Roberts ned", lyder det fra Heindahl. "De havde også lidt forskellige udtalelser efter VM om, at hvis de havde stået i vores halvdel, så havde de stået med bronzen og den slags. Så det var bare fedt, at nu, hvor vi næste gang stod over for dem, så vandt vi også kampen."

Hun synes, at de svenske udtalelser rammer helt forbi skiven."Jeg synes, det er en forkert opfattelse af os, at vi er arrogante. Jeg synes netop, at noget af det, vi er bedst til på holdet, er at gå ydmygt til opgaven", mener stregspilleren fra Team Esbjerg.

"Vi har et stort fokus på os selv og vil ikke rette ret meget til, i forhold til hvem vi møder, fordi vi tror rigtig meget på vores egen base. Hvis de vil kalde det arrogant, må de gøre det, men det er slet ikke den opfattelse, jeg har af mit hold."

Resultatet betyder, at både Danmark, Sverige og Slovenien kommer over i mellemrunden med to point hver. Norge tager fire point med fra gruppe A, som Danmarks gruppe parres med. Kroatien tager to med over, mens Ungarn bliver eneste hold uden point på kontoen til næste fase.