Superliga-optakt: Højspændt østjysk drama om vitale points i forhold til mesterskabspil

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Superliga-optakt: Højspændt østjysk drama om vitale points i forhold til mesterskabspil

Superliga-optakt: Højspændt østjysk drama om vitale points i forhold til mesterskabspil
Superliga-optakt: Højspændt østjysk drama om vitale points i forhold til mesterskabspilProfimedia
AGF-Horsens lyder menuen på, når der er østjysk brag fredag aften i Superligaen. Hjemmeholdet har fået fire point i de første to kampe, men også fået kritik for at være kedelige at se på. Gæsterne har to nederlag i de to første, og ligner et hold, der i højere grad skal se ned end opad.

AGF er resultatmæssigt kommet fint fra land. En sejr på et vindblæst Aalborg Portland Park, og ganske få sekunder fra fuldt udbytte med Silkeborg, er status for holdet fra Fredensvang. Pointene er dog ikke hentet ind sammen med store roser for besnærende fodboldspil, tværtimod.

Senest var der i pressen efter kampen mod Silkeborg virkeligt udtalt kritik over AGFs måde at spille på, men århusianerne er nok ligeglade, så længe de høster points.

De to holds placering i Superligaen
De to holds placering i SuperligaenFlashscore

Med top-6 i den grad indenfor rækkevidde er fredagens opgør mod Horsens en must-win kamp, og Horsens står som hold nok også bedre til AGF end Silkeborg gjorde det. Derfor må de mange trofaste AGF-fans også kunne tillade sig at have højere forventninger i forhold til taktikken på kampdagen.

Horsens har tabt to i streg, og derfor må der være pres på i forhold til kampen mod AGF. Top-6 er teoretisk en mulighed, men så skal der andre boller på suppen, begyndende med fredagens kamp. Den Gule Fare går ind til kampen mod AGF som nummer 10, men afstanden ned til AaB bør tillade, at man kan spille lidt friere, end man normalt kan fra den position i Superligaen.

Omvendt har Horsens lukket otte mål ind, og fokus bør selvfølgelig ligge på at få sat en prop i rent defensivt.

Seneste indbyrdes opgør i Superligaen ligger helt tilbage til 7. spillerunde hvor Horsens hjemme vandt med 2-1. De to hold mødtes også i en testkamp i løbet af vinteren, og her var det også Horsens der vandt. 1-0 blev det ved den lejlighed.

Sats fra seneste indbyrdes opgør
Sats fra seneste indbyrdes opgørOpta by Flashscore

AGF-holdet, der startede sidste weekend, minder meget om det hold der stod overfor Horsens i runde 7. De gulblusede havde også kun få ændringer i startopstillingen mod Viborg, hvis man sammenligner med opgøret mod AGF i august måned. Det er altså to hold, der kender hinanden godt, og det er derfor op til Uwe Rösler og Jens Berthel Askou at finde overraskelserne.

Begge hold spiller typisk med tre stoppere, og mens Horsens har vekslet mellem to eller tre angribere i foråret, har AGF primært benyttet Patrick Mortensen og Sebastian Haugen fremme. Horsens brugte tre fremme mod Brøndby, hvilket gav Anders K. Jacobsen lidt flere muligheder, uden det dog blev til scoring. Måske det er vejen frem for Horsens fredag aften?

Hold øje med disse spillere

Netop Anders K. Jacobsen bliver værd at følge fredag aften. Efter 90 minutter mod Brøndby startede han ude mod Viborg. Det kan ikke være tilfredsstillende for målræven, der må have ild i øjnene i forhold til jagten på forårets første mål.

Overfor ham kan meget vel stå AGF-fyrtårnet Frederik Tingager. Han scorede mod Silkeborg og med et positivt udfald i 84 % af hans aktioner i samme kamp, gør dette Tingager til en nøglespiller i jagten på en sejr mod Horsens.

Skader og karantæner

AGF er stadig uden Benjamin Hvidt, der igen er ramt af en alvorlig skade, som han padrog sig under opstarten. Hos Horsens mangler de stadig målmand Matej Delač. Kroaten er dog ved at være tilbage igen, klar til at duellere om pladsen med nytilkomne Samuel Brolin.

Kampen kan som altid følges på Flashscores kampside.