Verstappen vil forsøge at komme tilbage på sporet på Imola, når Formel 1 mindes Senna

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verstappen vil forsøge at komme tilbage på sporet på Imola, når Formel 1 mindes Senna

Max Verstappen (R) sammen med Lando Norris, efter at den britiske kører vandt Miamis Grand Prix.
Max Verstappen (R) sammen med Lando Norris, efter at den britiske kører vandt Miamis Grand Prix.AFP
Max Verstappen vil forsøge at komme sig og sætte sin ven Lando Norris til vægs i weekenden, når Formel 1 vender tilbage til Europa til Emilia Romagna Grand Prix.

Den tredobbelte verdensmester Max Verstappen, som også fører dette års titelræs for Red Bull, ved, at han kan være sårbar efter at have lidt to nederlag i seks sæsonåbningsløb, og McLarens Lando Norris vil være bevæbnet med opgraderinger, når han forsøger at gentage triumfen fra sin første triumf i Miami.

De fleste, hvis ikke alle hold, kommer med reviderede biler til sæsonens syvende løb, og både Ferrari og Mercedes håber at kunne reducere Verstappens forspring på den trange og atmosfæriske bane, der ligger i de bølgende vinmarker på Imola.

Tre årtier efter den mørkeste Formel 1-weekend i moderne tid, da Roland Ratzenberger og Ayrton Senna blev dræbt ved San Marino Grand Prix i 1994 på Autodromo Enzo e Dino Ferrari, vil sporten også hylde og huske den dystre maj-weekend.

Alpines Pierre Gasly vil bære en racerhjelm malet i gult for at mindes Senna, mens den pensionerede firedobbelte mester Sebastian Vettel skal køre brasilianerens McLaren MP4/8-bil fra 1993 på banen søndag morgen.

Verstappen vil dog holde det hele simpelt, når han forsøger at gentage Red Bulls succes på Imola i 2022.

Løbet blev aflyst sidste år på grund af oversvømmelser, men i bedre vejr forventes det at blive startskuddet til seks løb på otte uger, når mesterskabet med 24 løb går ind i en afgørende periode.

"Imola er en ikonisk bane at køre på, og vi er glade for at være tilbage, efter at sidste års løb blev aflyst," sagde Verstappen, som fører titelkampen med 136 point foran Perez på 103.

Ferraris Charles Leclerc har 98 point, mens Norris har 83 point sammen med Carlos Sainz i den anden Ferrari.

"Vi har haft nogle gode teamresultater her, og det er altid interessant at køre på en rigtig old school-bane som denne - meget teknisk, med komplekse kombinationer og bremsezoner."

"Teamet har arbejdet hårdt, og jeg har været på fabrikken for at arbejde i simulatoren. Vi ser frem til det her."

'En mand med medfølelse'

Red Bull er måske på vagt over for truslen fra flere rivaliserende teams efter en vanskelig åbningsperiode på året, der har været præget af kontroverser, herunder den nylige bekræftelse af, at den tekniske chef Adrian Newey forlader teamet.

Mercedes' chef Toto Wolff understregede dog, at hans team, som ikke har været på podiet i denne sæson, trods en større opgraderingspakke endnu ikke er klar til at true de førende.

"Vi er en fjerdedel af vejen gennem sæsonen," sagde han.

"De første seks løb har ikke været nemme for os, men vi har en klar forståelse af, hvor vi skal forbedre os.

"Der vil gå flere løb, før vi kan se, om det bærer frugt, men alle arbejder hårdt på at skabe forbedringer så hurtigt som muligt."

For Mercedes' syvdobbelte mester Lewis Hamilton bliver denne weekend hans første løb i Italien, siden Ferrari annoncerede, at de havde skrevet kontrakt med ham frem til 2025.

Som fan af Senna - og Ferrari - siden barndommen er Hamilton en af de få kørere, der er gammel nok til at huske at have set Senna, og han vil helt sikkert have en følelsesladet weekend.

Vettel, en anden fra den ældre generation, der blev bedt om at gøre et kort comeback, sagde: "Ayrton Senna var ikke kun en kører, som jeg satte stor pris på, fordi han var en af de bedste racerkørere, der nogensinde har været, men også en mand med stor medfølelse."

"Der er gået 30 år siden hans ulykke, og jeg vil gerne hylde Ayrton."