Annonce
Annonce

Vanvittigt comeback sikrer Ikast avancement til DM-semifinalerneJohnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Ikasts håndboldkvinder er klar til DM-semifinalerne, men det holdt hårdt med at sikre avancementet allerede fredag aften.

På udebane mod Silkeborg-Voel var Ikast bagud med syv mål, inden det lykkedes at vinde med 31-30.

Team Esbjerg havde allerede sikret sit avancement med sine ti point for fire kampe. Nu har Ikast sikret mindst andenpladsen i gruppe 2 med sine syv point. København og Silkeborg-Voel har henholdsvis to og nul point.

Ikast var storfavorit i kampen, men Silkeborg-Voel var yderst tæt på at skabe en kæmpe overraskelse.

Ikast fik en forfærdelig start på kampen og kom bagud med 9-16. Det lykkedes dog at pynte lidt på stillingen mod slutningen af første halvleg, som sluttede med 18-15 til hjemmeholdet.

Efter pausen fik Ikast fuld kontakt og kom også foran med 20-19, inden Silkeborg-Voel fik en bedre periode og skabte et par føringer på to mål.

Det blev et drama til det sidste. Silkeborg-Voel førte med halvandet minut tilbage på uret, men med to mål fik Ikast hevet sejren hjem.

Med det sikrede avancement kan Ikast nu spare lidt kræfter i et hårdt program, der i næste weekend byder på Final 4 i European League.

I gruppe 1 spillede Nykøbing Falster sig for alvor ind i kampen om en plads i semifinalen med en udesejr på 27-26 over Aarhus United.

Dermed kom Nykøbing på fire point ligesom Viborg. Odense har for længst sikret sig førstepladsen, og nu må Nykøbing og Viborg slås om andenpladsen. De tørner sammen på Falster på tirsdag.

Fredag så Nykøbing ud til at styre mod en sikker sejr i Aarhus med føringer på seks mål i første halvleg.

Men Aarhus vendte 7-13 til 21-18 og var på vej mod en overraskende sejr.

Nykøbing slog imidlertid tilbage og scorede sejrsmålet ved Sofie Flader med syv sekunder tilbage.