Danmark kværner gævt kæmpende Holland efter effektiv anden halvleg

Annonce

Opdateret
Holland mødte en dansk mur i anden halvleg.
Holland mødte en dansk mur i anden halvleg.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark mødte onsdag aften Holland i den anden kamp i mellemrunden ved EM i Tyskland. Efter sløj start i defensiven i første halvleg viste verdensmestrenes klasse sig i anden halvleg, og endnu engang vandt de tocifret, nemlig med hele 39-27.

Efter en blitz af en start, hvor danskerne kom hurtigt på 5-1 lod de de lynhurtige hollændere, anført af en særdeles effektiv Niels Versteijnen arbejde sig op på 9-9 efter et kvarters spil.

Den danske defensiv og Emil Nielsen, der var på mål i størstedelen af halvlegen, fik ikke fat i det helt store, og Holland holdt derfor hånd i hanke med Danmark indtil pausen.

Da stod det kun 18-17 på baggrund af en flot redning på straffekast af Niklas Landin i sidste sekund. Oven i det, så måtte Emil Jakobsen i pausen forlade hallen med en ankelskade.

Landin begyndte inde i anden ombæring, og danskerne bragte sig igen hurtigt foran med tre mål. Den fik de hollandske spillere dog endnu en gang barberet ned i en fart. Især fordi Bart Ravensbergen i det hollandske mål også tog godt fra.

Med små tyve minutter af kampen klikkede både den danske offensiv og defensiv, og de kom i en fart på 27-22, hvorefter den gamle, svenske forsvarsgigant Staffan Olsson på Oranjes trænerbænk tog en timeout.

Den virkede ikke just efter hensigten, for få minutter , to hurtige kontracoringer af Mathias Gidsel og to, hollandske angrebsfejl senere, stod det hele 30-22.

2023s bedste spiller, Mathias Gidsel, var i gedigen hopla mod Holland
2023s bedste spiller, Mathias Gidsel, var i gedigen hopla mod HollandLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den føring kom hollænderne ikke til at indhente. Med ni minutter igen var Danmark foran med hele 34-23. Niklas Landin var til tider i verdensklasse, hvilket bidrog stort til cifrene på måltavlen.

Som en ekstra bet for Holland måtte den stærkt spillende Thomas Houtepen ligeledes forlade banen med en forvredet ankel.

Slutcifrene endte på massive 39-27, og Danmark ligner, trods en del, defensive skønhedsfejl i første del af kampen, et glohedt bud på en europamester. De har maksimumpoint efter de to første kampe i mellemrunden og allerede en imponerende målscore oveni.

Kampens danske oplevelse blev, ikke overraskende, Mathias Gidsel, der stod for ni scoringer og vanligt hyperelegant spil.