Premier League optakt, City-Liverpool: Erling Haaland er ikke blevet sin skade kvit

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Premier League optakt, City-Liverpool: Erling Haaland er ikke blevet sin skade kvit

PL optakt: Premier League med et brag af et opgør mellem Man City og Liverpool
PL optakt: Premier League med et brag af et opgør mellem Man City og LiverpoolProfimedia
Premier League genoptages efter landskampspausen med en nyklassiker, når Liverpool tager til Etihad for at krydse klinger med Manchester City. Erling Haaland er ikke blevet klar efter sin skade og erstattes af Julian Alvarez i Manchester City´s angreb

De har i de sidste mange sæsoner udkæmpet drabelige dyste. Både mod hinanden i deres interne opgør, men så sandelig også i toppen i Premier League. Så sent som i sidste sæson skulle man frem til sidste spilledag for at finde afgørelsen.

The Citizens er stadig med tre turneringer hvor Liverpool kun har Premier League tilbage.

Hjemmeholdet skal helt tilbage til juni 2020 for at finde sidste hjemmesejr over Liverpool i Premier League, mens The Reds skal tilbage til efteråret 2015 for at finde en sejr i den blå del af Manchester.

Seneste indbyrdes opgør
Seneste indbyrdes opgørOpta by Stats Perform

Denne sæson har budt på tre møder mellem de to giganter. Liverpool vandt Charity Shield og Premier League-opgøret på Anfield, mens Manchester City vandt de to klubbers møde i Liga Cuppen med 3-2.

Hjemmeholdet skal vinde for at holde trit med Arsenal og Liverpool er omvendt nærmest pisket til sejr, hvis Champions League drømmene for næste sæson skal have ben at gå på.

Form

City er i forrygende form for tiden. 6-0 over Burnley og 7-0 over RB Leipzig er status for de to kampe umiddelbart inden pausen. Deres seneste seks kampe er alle endt i sejre. Fem clean sheets og voldsomme 23 mål er det blevet til. 10 af disse er signeret norske Erling Haaland.

Manchester Citys seneste form
Manchester Citys seneste formFlashscore

Liverpool derimod har tabt deres seneste to kampe med 1-0. Begge på udebane mod henholdsvist Bournemouth og Real Madrid. Alt andet lige, virker 7-0 sejren over Manchester United allerede meget langt væk, selvom det var i begyndelsen af marts.

Liverpools formkurve
Liverpools formkurveFlashscore

Gæsterne fra Merseyside er det Premier League hold der har bedst tag på Manchester City. Duellen på sidelinjen mellem Pep Guardiola og Jürgen Klopp er altid omgærdet af stor interesse og der er ingen tvivl om den gensidige respekt mellem de to managers.

Hold øje med disse

Kevin De Bruyne behøver nok ikke den store introduktion. Var skarp i landsholdspausen og skal måske grave dybt i værktøjskassen hvis Haaland ikke bliver klar. En midtbanespiller udover det sædvanlige med en fremragende blik for den chanceskabende pasning. Citys midtbane bliver meget boldbesiddende hvilket passer belgieren rigtigt godt.

Kevin <mark>De</mark> Bruyne senest mod Liverpool
Kevin <mark>De</mark> Bruyne senest mod LiverpoolOpta by Stats Perform, photo by Profimedia

Hvis Liverpool skal have en chance skal Alisson være på toppen af sin ydeevne. Det har han været mange gange i sæsonen, men han skal have bedre styr på sin fireback-kæde og især de to backs.

Alissons opgave bliver mindst lige så vigtig med munden som med hænderne. Deruover skal igangsætninger være hurtige for at fange City på omstillinger.

Alissons seneste kamp i Premier League
Alissons seneste kamp i Premier LeagueOpta by Stats Perform, photo by Profimedia

Skader og karantæner

Manchester City mangler Phil Foden der har fået fjernet sin blindtarm og så Benjamin Mendy. Derudover er Erling Haaland tvivlsom efter at have misset landskampene for Norge og torsdagens træning med City.

Liverpool mangler Thiago og Stefan Bajcetic. Joe Gomez og Kostas Tsimikas er tvivlsomme. Det samme er Luis Diaz, der måske er frisk nok til en plads på bænken.

 

Kampen kan følges direkte på Flashscores kampside.