Jesus og Trossard har givet Arsenal dybden til at overleve en hård slutspurt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jesus og Trossard har givet Arsenal dybden til at overleve en hård slutspurt

Jesus og Trossard har begge præsteret godt i de seneste uger
Jesus og Trossard har begge præsteret godt i de seneste ugerProfimedia
En række svære kampe står mellem Arsenal og deres første Premier League-titel i næsten 20 år, men for første gang i denne sæson har de styrken i dybden til at klare tingene.

The Gunners gik ind til sæsonen med en start-ellever i verdensklasse, men ikke en enorm mængde kvalitet i deres rækker ud over det.

Det gav dem ikke mange problemer i starten af sæsonen, men det ændrede sig, da Gabriel Jesus pådrog sig en alvorlig knæskade under VM i Qatar.

Mikel Artetas mandskab kunne klare sig nogenlunde uden ham i starten og vandt fem af de første seks kampe efter vinterpausen, men angriberens fravær kunne mærkes i de fire kampe derefter, som bestod af to nederlag til Manchester City, en uafgjort mod Brentford og et nederlag til Everton.

Jesus' afløser, Eddie Nketiah, kunne ikke levere et eneste mål eller en assist i disse kampe, selv om han spillede samtlige 90 minutter i alle kampene, og holdet som helhed kunne kun finde vej til målet to gange.

De manglede ikke blot en top-midtstopper, men også spillere, der kunne komme til fra bænken og volde modstandernes bagkæder problemer.

På det tidspunkt ville Arsenals fans have kigget frem mod den sidste del af sæsonen og begynde at tvivle på, om de endelig ville se deres hold vinde ligaen igen.

For selv om de to sidste kampe mod Nottingham Forest og Wolves ikke så alt for svære ud på papiret, skulle de trods alt møde tre fra den nuværende top seks samt Liverpool og Chelsea før det.

Arsenal har en hård omgang foran sig
Arsenal har en hård omgang foran sigFlashscore

På tærsklen til denne række af kampe har de dog meget mindre at bekymre sig om, fordi de ovennævnte problemer stort set er blevet løst.

For det første er Jesus fuldt fit igen og er allerede ved at være tilbage på sit bedste, idet brasilianeren scorede to gange sidst mod Brighton.

Han bidrager også med meget mere end blot mål, idet han med sit ubarmhjertige presspil forsvarer fra front og bringer sine holdkammerater i spil.

For at se, hvor vigtig han er for holdet, skal man blot se på deres resultater i denne sæson, når han er startet inde: 15 sejre, en uafgjort og to nederlag. Til sammenligning er det ikke lykkedes dem at vinde otte af de 22 kampe, hvor han ikke har spillet fra start.

Ikke alene er han tilgængelig igen, men Arteta har også fundet en dygtig afløser for ham i form af Leandro Trossard.

Belgieren kom til klubben i januar, da Jesus stadig var skadet, men blev i første omgang brugt som alternativ til Gabriel Martinelli (21) ude på kanten. Mod Leicester i slutningen af februar besluttede hans manager dog at prøve ham af som angriber, og det viste sig at være et mestergreb.

Han har nu spillet fem kampe som angriber og har hentet seks assists i dem. Han har været det kreative omdrejningspunkt for sit hold og det mere end opvejer det faktum, at han ikke har scoret. Der er næppe tvivl om, at han er god nok der til at træde ind i stedet for Jesus, hvis det bliver nødvendigt.

I løbet af lidt over en måned er Premier League-førerne dermed gået fra at mangle en topangriber til at have to.

Man kan bare se på tallene.

Inklusive Trossards tid i Brighton kan begge angribere prale af et gennemsnit på lidt over en assist i hver anden Premier League-kamp.

Deres resultater er også imponerende, når det gælder nøglepasninger, idet de begge i gennemsnit har mere end én pr. kamp.

Begge føjede til deres statistikker i alle de ovennævnte afdelinger mod Leeds i en kamp, der viste, at de også kan spille godt sammen, idet Trossard lagde op til Jesus' scoring.

Deres tilstedeværelse i startopstillingen gjorde det også muligt for Arteta at lade Bukayo Saka hvile og dermed holde en af sine vigtigste spillere fit og frisk.

Takket være Jesus' tilbagevenden og Trossards fremkomst har manageren nu flere muligheder end nogensinde før. Han kan rotere sine angribere og minimere deres chancer for at få en skade og sove roligt i visheden om, at titelkampen ikke vil blive fuldstændig afsporet, hvis de gør det.

Arsenal har nogle svære udfordringer i horisonten, men en frontlinje, der er god nok til at tackle dem.

Følg Arsenal mod Liverpool live på Flashscore