Ingen julegaver til Pochettino på Molineux: Wolverhampton knækker Chelsea

Annonce
Annonce
Annonce

Mario Lemina scorede søndag sit tredje mål i Wolverhampton-trøjen.
Mario Lemina scorede søndag sit tredje mål i Wolverhampton-trøjen.Paul Ellis/AFP
Chelsea kunne have fejret jul med to Premier League-sejre i streg, hvis det juleaftensdag var blevet til tre point mod Wolverhampton på Molineux Stadium. Sådan skulle det dog ikke gå, og i stedet måtte Mauricio Pochettino og Co. rejse fuldkommen tomhændet fra Wolverhampton med et 2-1-nederlag i bagagen.

Det er ikke nemt for hårdtprøvede Chelsea at finde fodfæste, for bedst som man troede, at London-holdet måske kunne kitte en positiv stime sammen, blev julehumøret søndag spoleret med et nederlag på 2-1 til Wolverhampton.

Efter to fine kampe i streg, først med en Premier League-sejr på 2-1 over Sheffield United og senest med avancement i ligacuppen efter en sejr i straffesparskonkurrence mod Newcastle, skulle Chelsea uden holdets argentinske midtbaneprofil, Enzo Fernández, nemlig forsøge at følge op på de fine takter på en svær udebane.

For kun to gange har Wolverhampton tabt på Molineux Stadium i ligaregi i denne sæson, begge nederlag tidligt i sæsonen med først 1-4 mod Brighton & Hove og senest 1-3 mod Liverpool midt i september, men siden da er det blandt andet blevet til sejr mod Tottenham hjemme i Staffordshire.

Samtidig har Chelsea i det hele taget haft det svært på udebane i denne sæson, og denne søndag var da heller ingen undtagelse for Mauricio Pochettinos tropper, der ellers startede ganske fint, men som kampen skred frem, tippede kampen så småt over i Wolverhamptons favør.

Særligt Mario Lemina spillede en flot kamp juleaftensdag.
Særligt Mario Lemina spillede en flot kamp juleaftensdag.Flashscore

Særligt sidst i første halvleg steg intensiteten, og flere store chancer blev misbrugt fra begge hold. Først var det João Gomes, der smed bolden væk som bageste mand og gav Chelsea en oplagt scoringschance, men Raheem Sterling formåede på forunderlig vis at formøble en tre-mod-en situation, da han afsluttede direkte på en rasende José Sá

I den anden ende var det kort tid efter Hwang Hee-Chan, der blev sendt igennem med en simpel bold over gæsternes baglinje, og den eksplosive angriber havde ingen problemer med at oversprinte den aldrende Thiago Silva. Den 27-årige sydkoreaner har gang i en flot Premier League-sæson, men i denne omgang blev afslutningen sendt over mål.

Flere gange var Wolverhampton truende på og umiddelbart efter dødbolde, og Chelsea havde svært ved at afvise Pablo Sarabias knivskarpt serverede indlæg. Chelseas 24-årige serbiske målmand, Đorđe Petrović, der vogter buret i Robert Sánchez’ fravær, måtte da også diske op med en gigantisk redning, da Toti var tæt på at score sit tredje mål for Wolverhampton med et hovedstød fra nærmest klos hold.

Til gengæld kunne Petrović ikke gøre noget, da Mario Lemina blev fundet midt i feltet på et hjørnespark kun fem minutter inde i anden halvleg. Gaboneseren behøvede end ikke at hoppe for at stange til bolden, som havnede i jorden ved fjerneste stolpe, hvor Petrović umuligt kunne nå over.

Chelsea og Wolverhampton holder jul à point efter en sejr til sidstnævnte søndag.Flashscore

Undervejs i anden halvleg måtte Wolverhampton vinke farvel til holdets ekstremt erfarne midtstopper, da 33-årige Craig Dawson måtte udgå med hvad, der lignede en knæskade efter et hændeligt sammenstød med holdkammerat José Sá foran Wolves-målet.

Selv uden Craig Dawsons mere end 275 Premier League kampes erfaring, formåede hjemmeholdet dog at holde stand i de resterende minutter af kampen, selvom Chelsea i flere omgange fik lagt et relativt tung tryk, men José Sá blev sjældent for alvor testet mellem stængerne.

End ikke 11 minutters tillægstid kunne ændre på resultatet for Chelsea. I stedet blev skidt blot til værre for Pochettino og Co. da Matt Doherty fik serveret en nærmest helt gratis scoring, da indskiftede Benoît Badiashile leverede en håbløs clearing, direkte ud i fødderne på den erfarne irer, der i sommer vendte retur efter et ophold i Atlético Madrid.

Selv en reducering fra indskiftede Christopher Nkunku, Chelseas enormt dyrt indkøbte men også skadesplagede franskmand, der debuterede i Premier League, kunne gøre forskellen for Chelsea, så da dommer David Coote fløjtede af efter langt over halvanden times fodbold, kunne Gary O’Neil dermed også række armene i vejret og konstatere Wolverhamptons blot anden sejr ud af fem mulige i december.

Dermed rykker Wolves også op på siden af netop Chelsea i Premier League-tabellen, begge mandskaber nu på 22 point efter de indledende 18 runder.