Hollandsk angriber scorer første mål for Liverpool i Merseyside-sejr over Everton

Cody Gakpo jubler efter at have bragt Liverpool foranProfimedia
Den hollandske landsholdsspiller Cody Gakpo scorede sit første mål for Liverpool, da Jürgen Klopps kriseramte tropper slog lokalrivalerne fra Everton 2-0 på Anfield Road mandag aften.

De røde lamper har blinket i Liverpool, som er kommet helt skævt ind i 2023. Blot en enkelt sejr i syv kampe havde det sejrsvante hold hentet, og rygter om fyring af træner Jürgen Klopp var begyndt.

Mandag aften fik man dog sat prop i nedturen, da det vigtige lokalbrag, Merseyside-derbyet mod Everton, blev vundet med 2-0.

Everton, som også har gang i en skidt sæson, kom ellers med en dugfrisk sejr over topholdet Arsenal i rygsækken. Gæsterne havde dog ikke meget at byde på mandag på Anfield.

Liverpool rykker op på niendepladsen med 32 point. Everton ligger lige under nedrykningsstregen med 18 point.

Det var Liverpool, som sad på spillet i de første 45 minutter, men Evertons defensiv havde længe ikke de store problemer med at afvise hjemmeholdets tilnærmelser omkring feltet.

Liverpool - Everton
Liverpool - EvertonOpta by Stats Perform

Foruden et hovedstød fra Cody Gakpo var de rødblusede ikke for alvor tæt på scoring i de første 35 minutter.

Faktisk var det Everton, som efter et hjørnespark ramte stolpen, men 15 sekunder senere lå bolden bag Everton-keeper Jordan Pickford i modsatte ende.

Lynhurtige Darwin Nuñez drev bolden frem på en kontra efter stolpeforsøget. Everton blev fanget af Liverpools fart, og Nuñez' aflevering på tværs til Mohamed Salah var let for egypteren at sætte ind til 1-0 med indersiden.

Et vigtigt mål for den kriseramte storklub, der ikke havde scoret i de tre seneste ligakampe.

Kort inde i anden halvleg antændte hjemmepublikum for alvor.

Stilling in England
Stilling in EnglandOpta by Stats Perform

Et hurtigt angreb endte hos Trent Alexander-Arnold i højre side af feltet. Med en flad tværbold fandt han Cody Gakpo helt blank ved bagstolpen, og så var føringen fordoblet. Gakpos første mål for Liverpool.

Klopps tropper var flere gange i løbet af anden halvleg tæt på at udbygge føringen, men den sidste skarphed manglede på de mange kontrachancer.

Til gengæld bød Everton ikke ind med noget, som kunne ændre på slagets gang. Derfor blev det til en fortjent og voldsomt tiltrængt hjemmesejr.