Gironas titelhåb lider et knæk efter uafgjort mod bundproppen Almeria

Annonce
Annonce

Aleix Garcia (L) går fra banen efter at være blevet udvist.
Aleix Garcia (L) går fra banen efter at være blevet udvist.AFP
Gaizka Garitanos Almería måtte se deres sejrsløse stime i LaLiga strække sig til 10 kampe, selvom de tog et hårdt tilkæmpet point fra titeludfordrerne Girona i en 0-0 kamp på Power Horse Stadium.

Girona kæmper måske nok med Real Madrid i toppen af tabellen, men det var bundholdet Almería, der havde den bedste første halvleg.

Den bedste chance kom 10 minutter før pausen, da Lucas Robertones  tværpasning fandt Sergio Akieme inde i straffesparksfeltet, men forsvarsspillerens afslutning gik lige over mål.

Edgar González og Arribas var også tæt på at bringe Almeria foran lige før pausen, men ingen af dem kunne omsætte deres chancer. Hjemmeholdet havde vundet alle de tre foregående LaLiga-møder mellem de to hold, og det så ud til, at den tendens ville fortsætte, da Almería fortsatte, hvor de slap i starten af anden periode.

Léo Baptistão var den næste til at teste Girona-målmand Paulo Gazzaniga, da angriberen  tvang den argentinske shot-stopper til en flot redning.

Alligevel skulle der gå indtil det 74. minut, før der for alvor kom liv i tingene, da Girona-midtbanespilleren Aleix García fik direkte rødt for en tackling på Gonzalo Melero som sidste mand.

Det skete efter et forrygende kontraangreb fra værterne, og da García blev dømt for at have hevet i Meleros trøje og dermed forhindrede den indskiftede spiller i at score, havde dommer Mateo Busquets Ferrer intet andet valg end at give ham marchordre.

Med en mand i undertal var det alle mand på dæk for Girona, da de nu forsøgte at forsvare, hvad der nu var et dyrebart point i det sydøstlige Spanien.

Almería kunne ikke omsætte deres chancer, og de var dermed i sidste ende ude af stand til at hente, hvad der ville have været deres første sejr siden begyndelsen af november.

For udeholdet kunne det have været meget værre efter udvisningen, men mens de forbliver på førstepladsen indtil videre, vil rekordmestrene Real passere Girona, hvis de vinder deres udsatte kamp.