Maidstone fra den sjettebedste række slår overraskende Ipswich i FA Cuppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Maidstone fra den sjettebedste række slår overraskende Ipswich i FA Cuppen

Maidstones engelske midtbanespiller #08 Sam Corne (R) fejrer sin scoring af holdets andet mål.
Maidstones engelske midtbanespiller #08 Sam Corne (R) fejrer sin scoring af holdets andet mål. AFP
Maidstone United skabte en af de største overraskelser i FA Cup-historien med en fantastisk 2-1-sejr over Ipswich Town fra EFL Championship. På trods af at 98 pladser adskiller de to hold i de engelske fodboldrækker, har non-league-holdet booket deres plads i pokalturneringens lodtrækning til femte runde for første gang i deres historie.

Ipswich har lige nu gang i en spændende sæson, hvor de kæmper for at vende tilbage til Premier League, men de har netop lidt et knæk i FA Cuppen.

Tilbage i 1978 vandt de FA Cuppen, men de fik sig noget af en overraskelse lørdag eftermiddag. Ipswich begyndte kampen mod Maidstone med at gå offensivt til værks, da Jeremy Sarmiento ramte stolpen, og returen fra Omari Hutchinson blev godt reddet af Lucas Covolan.

Værterne fortsatte med at lægge pres på non league-holdet for at få åbningsmålet.

Ipswichs hårde pres på Maidstone så ikke ud til at stoppe, og Maidstone-målmanden Covolan måtte igen i aktion for at afvise den målfarlige Hutchinson og derefter Sam Morsy.

Non-league-holdets barske dåb i fjerde runde af engelsk fodbolds mest prestigefyldte turnering fortsatte, da hjemmeholdet havde hele 18 skud på mål i første halvleg.

Utroligt nok var det Maidstone, der kom først på tavlen på Portman Road i det 43. minut, da Lamar Reynolds løftede bolden over den fremstormende Christian Walton og potentielt satte gang i et af de største chok, FA Cuppen nogensinde har set.

De fleste tilskuere på Portman Road åndede dog lettet op i det 56. minut, da Sarmiento med et hårdt skud udplacerede Covolan ved nærmeste stolpe.

George Elokobis Maidstone-hold overraskede dog værterne igen i det 66. minut, da Sam Corne - som scorede sejrsmålet mod Stevenage i tredje runde - bragte non-league-holdet foran igen med en klinisk afslutning.

Da Ipswich havde tid til at sikre sig en omkamp, kom træværket igen The Stones til undsætning, da Chaplins hovedstød fra tæt hold ramte overliggeren.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

På trods af et hårdt pres fra Ipswich holdt Maidstone stand og sikrede sig en historisk plads i hatten til søndagens lodtrækning til femte runde.

Flashscore Kampens spiller: Lucas Covolan (Maidstone United)

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore