Hjulmand: Udvidet trup kan få vigtige profiler spillet varme til EM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hjulmand: Udvidet trup kan få vigtige profiler spillet varme til EM

Hjulmand: Udvidet trup kan få vigtige profiler spillet varme til EM
Hjulmand: Udvidet trup kan få vigtige profiler spillet varme til EMProfimedia
Flere store landsholdsprofiler har i foråret døjet med enten skader eller begrænset spilletid. Det gælder blandt andre landsholdsprofiler som Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg og Christian Eriksen.

Derfor er Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) beslutning om at udvide EM-trupperne fra 23 til 26 mand en ny mulighed for at få nogle vigtige profiler i gang før og under slutrunden, siger landstræner Kasper Hjulmand.

"Det kan være, at vi har en spiller eller to, der er ekstremt vigtige for os, som vi kan spille varme. Hvis vi havde haft 23 mand, havde det ikke været en mulighed," siger Hjulmand mandag.

Landstræneren åbner også døren for andre måder at udnytte de tre ekstra spillere i den kommende EM-trup.

For selv om der kan være behov for at få kernespillere i form, så udelukker landstræneren ikke, at der bliver plads til noget nyt og ungt i den kommende trup.

Danskerne skal dog ikke nødvendigvis forvente en reel overraskelse i landsholdslejren, når Hjulmand får muligheden for at afprøve de sidste taktikker i en testkamp mod Sverige, to dage før EM-truppen senest skal udtages den 7. juni.

"Det er ikke sådan, at jeg tænker, at jeg finder en eller anden, der kan noget, som jeg ikke har set. Jeg har nogenlunde styr på de fleste spillere, så der er ikke noget, der kommer til at overraske mig," siger han.

Pladserne kan også ende med at tilfalde spillere, der har nogle specifikke og specialiserede egenskaber, som kan være kampafgørende, siger landstræneren.

Bortset fra de taktiske fordele ved den udvidede 26-mands-trup roser Hjulmand beslutningen efter de seneste års mange skader.

"Vi har aldrig nogensinde set så mange skader og så meget slid efter at have akkumuleret stress efter corona samt et VM midt i sæsonen. Der kan vi se, at spillerne er hårdt ramt."

"Jeg synes, at det er fornuftigt at gøre, efter at man lavede om til fem udskiftninger, hvor man bruger 16 spillere bare i en enkelt kamp," siger Hjulmand.

Den endelige EM-opvarmning indledes i begyndelsen af juni, når herrelandsholdet møder henholdsvis Sverige og Norge den 5. og 8. juni.