Rundens Champions League hold: Leipzig-duo og Barcelonas ukuelige talenter

Annonce
Annonce

Fermin Lopez er det seneste produkt fra Barcelonas berømte La Masia-akademi.
Fermin Lopez er det seneste produkt fra Barcelonas berømte La Masia-akademi.AFP
Tredje spillerunde i UEFA Champions League 2023/24 er overstået. Det er tid til at se på de elleve spillere, som har fortryllet os i løbet af de sidste to aftener. Vores valg er baseret på vores interne ratingsystem, som tager højde for adskillige individuelle kampstatistikker - såsom mål, skud på mål, vellykkede afleveringer, vundne dueller.

Top XI fra 3. spillerunde i UEFA Champions League 2023/24:

Ugens elleve fra den 3. Champions League-kampdag.
Ugens elleve fra den 3. Champions League-kampdag.Flashscore

Målmand:

Anthony Racioppi, Young Boys  (1. gang i Champions League Top XI).

Manchester City sendte 13 skud mod målet hos outsiderne fra Bern. Især i første halvleg var Racioppi stærk, hvor han leverede fire fremragende redninger og forhindrede Jeremy Doku, Jack Grealish og Rodri i at score. Selv om den 24-årige keeper måtte indkassere tre mål i anden halvleg, så gjorde han sig i den grad fortjent til pladsen på rundens hold.

Forsvar:

Venstre stopper: Eduardo Camavinga, Real Madrid (1)

Det startede som et eksperiment, men nu er midtbanespilleren Eduardo Camavinga Real Madrids bedste mulighed på venstre back. I kampen mod Braga havde den unge franskmand en imponerende afleveringsnøjagtighed på 97%, og defensivt var han sit holds bedste med syv vundne dueller.

Midterforsvarer: Harry Maguire, Manchester United (1)

Harry Maguire har været offer for meget kritik i en længere periode, men tirsdag aften gjorde den 30-årige sig selv til helt. Hans sejrsmål for De Røde Djævle mod FC København var utroligt vigtigt, da det gav Manchester United klubben første points i gruppespillet. Dermed har Maguire og United stadig chancen for at gå videre fra Gruppe A.

Harry Maguire i sjælden jubelpose.
Harry Maguire i sjælden jubelpose.AFP

Højre stopper: David Raum, RB Leipzig (1)

I et stykke tid så David Raum ud til at have mistet sin faste plads på højre back for RB Leipzig, men nu har den stærke forsvarspiller cementeret sin plads på holdet. Hans åbningsmål mod Røde Stjerne Beograd sendte tyskerne på vej mod deres anden sejr i denne Champions League-sæson. RB Leipzig ligger nu nummer to i gruppen efter Manchester City.

Midtbane:

Venstre midtbane: Warren Zaire-Emery, Paris Saint-Germain (1).

Paris Saint-Germain-spilleren Warren Zaire-Emery er et af fodboldverdens største talenter. Den parisisk-fødte midtbanespiller fyldte kun 17 år i marts i år, og onsdag brillerede han i Champions League med to assists mod AC Milan. Teenageren har for alvor gjort sit indtog på PSG-mandskabet, og hans rolle på holdet bliver større og større.

Warren Zaire-Emery er allerede faldet godt til i Luis Enriques system.
Warren Zaire-Emery er allerede faldet godt til i Luis Enriques system.AFP

Central midtbane: Rodri, Manchester City (2)

For anden gang i sæsonen er Rodri blandt de bedste elleve i en Champions League-runde. Den 27-årige spanier stod for hele ti procent af sit holds boldbesiddelse, hvilket understreger hans indflydelse på City-holdets spil. Prikken over i'et var hans assist til Erling Haalands afgørende 3-1-scoring.

Central midtbane: Xavi Simons, RB Leipzig (1)

Efter en utrolig start i Leipzig har Xavi Simons virket til at være gået lidt i stå i de seneste uger. Derfor var det endnu mere imponerende at se den unge hollænder folde sig ud med et mål og en assist mod Røde Stjerne Beograd. Xavi Simons bliver ved med at være en nøglespiller i træner Marco Roses offensiv.

Højre midtbane: Fermin Lopez, FC Barcelona (1)

I 1-0-sejren over Athletic Bilbao var det den unge Marc Guiu, der gjorde forskellen. Et par dage senere gjorde Fermín López det samme: Det 20-årige La Masia-produkt lagde praktisk talt op til Ferran Torres' første mål med et skud på stolpen, og så scorede han selv til 2-0. Faktum er: La Masia er stadig en af verdens bedste talentfabrikker.

Offensiv midtbane: Gabriel Jesus, FC Arsenal (1)

Sidste år, efter en stærk start på sæsonen, var Gabriel Jesus fraværende i lang tid med en alvorlig skade, hvilket måske er en af grundene til, at Arsenal ikke helt formåede at vinde mesterskabet. I år er han i topform, i hvert fald i Champions League, og brasilianeren spillede en afgørende rolle i The Gunners' udesejr i Sevilla med et mål og en assist.

Gabriel Jesus scorede et mål og lavede en assist i Sevilla.
Gabriel Jesus scorede et mål og lavede en assist i Sevilla.AFP

Angreb:

Angriber: Evanilson, FC Porto (1)

Tre mål i en CL-kamp er en ekstraordinær præstation i sig selv. Men at gøre det som indskifter er lidt af en sensation. Den 24-årige Evanilson har endnu ikke opnået mere end status som super-sub i Porto, men i onsdags i Antwerpen kom hans store øjeblik med tre mål i anden halvleg.

Angriber: Erling Haaland, Manchester City (1)

Ingen ugens elleve uden Erling Haaland, skulle man tro. Faktisk var nordmanden stadig uden mål i dette års Champions League indtil kampen mod Young Boys. Den norske målmaskine kan dog ikke holdes tilbage længe, og onsdag scorede han to gange i Schweiz og slog Manchester Citys navn fast i toppen af gruppen.