Bayer Leverkusen forsømmer at udbygge føring i Bundesligaen trods hav af chancer

Leverkusen blev efterladt frustreretProfimedia
Bayer Leverkusen er måske stadig ubesejret i Bundesligaen i denne sæson, men 0-0 mod Borussia Mönchengladbach har åbnet døren en smule for Bayern München.

Efter Jürgen Klopps overraskende udmelding i går om, at han ville forlade Liverpool efter sæsonen, var Leverkusen-chefen Xabi Alonso blandt de første navne, der blev nævnt til at tage over til sommer.

Værterne var opsatte på at lægge spekulationerne til side og fokusere på at vinde Bundesligaen, de startede stærkt og var tæt på at tage føringen efter 10 minutter, da Nadiem Amiri tvang Moritz Nicolas ud i en fin redning.

At score mod Nicolas viste sig at være problematisk for Alonsos hold, som på trods af deres næsten uophørlige pres ikke kunne passere keeperen - som Florian Wirtz fandt ud af midtvejs i første halvleg, da hans nærgående skud blev afvist af Gladbach-stopperen.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

Det var dermed bestemt ikke uden at have haft chancer, at Die Werkself gik til pause uden scoring med Álex Grimaldo som den seneste i en lang række af spillere, der uden held prøvede lykken på stregen af HT, da hans forsøg fløjtede forbi stolpen.

Anden halvleg åbnede med et meget lignende mønster og med Leverkusen i overtal. Det hjalp dog lige lidt, og Jeremie Frimpong og Grimaldo misbrugte begge store chancer inden for det første kvarter efter pausen.

Frustrationen voksede på BayArena, og da chancerne begyndte at tørre lidt ud, begyndte man at spekulere på, om Leverkusen var ved at løbe tør for muligheder - især på den sidste tredjedel.

Efterhånden som Gladbach kom tættere på målstregen, var der flere og flere kroppe, der forsvarede deres straffesparksfelt, og i sidste ende viste det sig at være for svært for Alonsos hold at nedbryde, hvilket tvang dem til at nøjes med, hvad han utvivlsomt vil se som et undervældende point.

Øverst i Bundesliga-tabellen
Øverst i Bundesliga-tabellenFlashscore

Det efterlader døren på klem for Bayern til at lukke hullet i stillingen ,når de går på banen i morgen, og med de regerende mestre på besøg på BayArena om to uger, vil Leverkusen være klar over, at titelræset kan se meget anderledes ud om fjorten dage.