Vanvittige Vallys sætter Brøndby tilbage på vinderkurs

Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittige Vallys sætter Brøndby tilbage på vinderkursProfimedia
Brøndby vandt søndag 3-0 hjemme over Lyngby. Nicolai Vallys scorede for fjerde superligakamp i træk

Efter to nederlag i træk kom Brøndby søndag tilbage på vinderkurs i Superligaen med en 3-0-sejr hjemme over Lyngby.

For fjerde superligakamp i træk scorede Nicolai Vallys for Brøndby, som også havde Mathias Kvistgaarden som skarpretter.

I de to foregående kampe tabte Brøndby til FC Nordsjælland og OB på trods af scoringer fra Vallys.

Nederlagene havde tidligt på sæsonen lagt et tungt pres på Brøndby og træner Jesper Sørensen, som har famlet efter en klar spillestil.

Brøndby ledte til tider også efter storspillet mod Lyngby, som stillede sig langt tilbage på banen for at lukrere på omstillinger.

Taktikken virkede bare ikke for Lyngby, som blev trykket i bund af et dominerende Brøndby-mandskab, som spillede med stor tålmodighed og kløgt.

Brøndby - Lyngby Holdopstillinger
Brøndby - Lyngby HoldopstillingerFlashare

Åbningen i Lyngbys betonblok af en defensiv kom efter 28 minutter, da Daniel Wass agerede dåseåbner med et indlæg til Blas Riveros ved bageste stolpe.

Den paraguayanske wingback headede bolden tilbage i feltet, hvor Vallys stod klar til at sparke den i nettet.

Få minutter før pausen fik Ohi Omoijuanfo en friløber, og han driblede forbi Lyngby-keeper Mads Kikkenborg, men han formåede ikke at ramme målet fra en spids vinkel. Nordmanden virkede generelt uskarp.

Dermed var det stadig en åben kamp i anden halvleg, men tingene ændrede sig hurtigt.

Fire minutter efter pausen fik Lyngby-backen Kolbeinn Finnsson sit andet gule kort for at sparke bolden væk. Det første fik han kort før pausen for at rive Wass i trøjen. Det kandiderer til sæsonens dummeste røde kort.

Overtallet gjorde det nemmere for Brøndby, som spillede bolden klogt rundt i resten af kampen med solid støtte fra størstedelen af de 20.108 tilskuere.

Efter 84 minutter fordoblede Brøndby-angriberen Mathias Kvistgaarden føringen med et hovedstød. Og så var den kamp reelt lukket.

Vallys var dog ikke færdig med at skabe ravage, og på et skud fra den formstærke offensive midtbanespiller endte kampen 3-0.

Efter en redning fra Kikkenborg røg bolden hen på indskiftede Magnus Jensen, som blev noteret for et selvmål.

Brøndby har nu seks point efter fire kampe, mens Lyngby er noteret for fire point i Superligaen.