Landsholdsprofil ramt af stor sorg: Mit hjerte er blevet skåret over

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Landsholdsprofil ramt af stor sorg: Mit hjerte er blevet skåret over

Casper U. Mortensen under pressemøde med Håndboldherrerne på Scandic CPH Strandpark i Kastrup
Casper U. Mortensen under pressemøde med Håndboldherrerne på Scandic CPH Strandpark i KastrupLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Han må gemme hovedet i hænderne og tage en dyb indånding flere gange.

Casper U. Mortensen mødte mandag ind i den danske landsholdslejr, men selv om landsholdet er utrolig vigtigt for ham, så spjættede han ikke ligefrem af glæde.

22. april mistede den 34-årige håndboldspiller, der til daglig slår sine folder i HSV Hamburg, pludseligt sin far, Lars Ulrich Mortensen.

"Jeg føler, at mit hjerte blev skåret over i to dele, og tiden stod stille, da min mor ringede og fortalte det", siger Casper U. Mortensen.

Efter det pludselig dødsfald stod den flittige målskytte over i en kamp i Bundesligaen. Men i torsdags var han tilbage på banen, og selv om han skulle overveje det grundigt, så takkede han også ja, da landstræner Nikolaj Jacobsen hidkaldte ham til denne uges landsholdslejr.

"Selvfølgelig skulle jeg overveje det. Ikke fordi jeg ikke har lyst til landsholdet, men der er ting, der er vigtigere. Men min familie syntes, jeg skulle tage afsted, og det syntes, jeg også selv. Hvis ikke jeg havde haft den følelse, så var jeg ikke taget afsted."

"Det har handlet lidt om at gøre min far stolt, og det er, som om han stadig er ved min side. Så der var noget rigtigt i at tage afsted, selv om jeg var i tvivl, og det er også for at ære ham, at jeg er her nu", siger han.

Casper U. Mortensen kan prale af en karriere, hvor han har spillet for blandt andet FC Barcelona, og i 2016 var han med til at vinde OL-guld for Danmark.

Men så godt var det ikke gået, hvis ikke han havde fået opbakningen hjemmefra, fortæller han.

"Det, jeg har opnået, er lige så meget hans fortjeneste. Han har været en mentor og en inspiration - og verdens bedste far. Han har altid været der for mig og mine søskende", siger Casper U. Mortensen.

Lars Ulrich Mortensen var for en årrække tilbage selv håndboldtræner på højt niveau, og det har hans søn fået at mærke.

"Han vidste, hvad han talte om. Der var ikke noget, han sagde, bare for at sige det. Der var noget pondus og indsigt bag ordene. Så jeg har været i kontakt med ham hver dag."

Siden dødsfaldet har Casper U. Mortensen pendlet mellem Hamburg og Vanløse, hvor hans mor bor. Og i lørdags sagde familien farvel ved bisættelsen.

"Det er en meget overvældende tid. Det er noget, jeg skal bære resten af mit liv, og det er meget, meget hårdt. Men jeg synes, at vi som familie er gode til at være i det, og vi har været der for hinanden", siger han.

Casper U. Mortensen blev udtaget som erstatning for en skadet Magnus Landin og skal i løbet af den kommende uge spille to testkampe med landsholdet.