Ærgerlige danskere fornemmede muligheder mod Canada: Chancen var der

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ærgerlige danskere fornemmede muligheder mod Canada: Chancen var der

Ærgerlige danskere fornemmede muligheder mod Canada
Ærgerlige danskere fornemmede muligheder mod CanadaProfimedia
Et nederlag på 1-5 lyder som et typisk møde med overmagten for det danske ishockeylandshold. Men søndagens VM-kamp mod Canada forløb ikke efter den sædvanlige opskrift.

Dels forsøgte danskerne at udfordre de canadiske stjerner med mod og højt pres. Og dels lykkedes det faktisk at bringe Canada alvorligt på hælene i anden periode, hvor Danmark burde have lavet mere end et mål.

"Jeg synes ikke, at cifrene tegner det helt rigtige billede af kampen", siger den danske målscorer, Christian Wejse.

"Vi havde chancen, og at vi spillede lige op med dem så langt hen i kampen, er noget, vi kan tage med."

Også hurtigløberen Mathias From, kåret til Danmarks bedste spiller i kampen, har en følelse af, at der var mere at hente mod verdensmestrene.

"I en stor del af kampen kunne vi tillade os at håbe på mere", siger han. Ikke mindst i anden periode, hvor danskerne pludselig satte sig tungt på kampen.

"Vi begyndte bare at spille ishockey. Vi begyndte at tro på, at vi godt kan spille med dem."

"Canada har et vanvittigt godt hold, men mange af spillerne er måske ikke så interesseret i at spille alt for meget i defensiven. De har også nogle punkter, hvor de ikke er perfekte. Det forsøgte vi at udnytte", siger Mathias From.

I begyndelsen af tredje periode skabte Danmark en kæmpechance for at udligne. Men da Matias Lassen kort efter med en fejlaflevering spillede canadierne fri til 3-1-scoringen, forsvandt håbet om en overraskelse.

"Den er jeg rigtig bitter over. Der er ikke så meget at sige til det. Den vil jeg gerne lave om", siger Lassen.

Ved blå linje i offensiv zone forsøgte han sig med en hasarderet tværaflevering, der blev opfanget af Connor Bedard. Få sekunder senere havde stortalentet scoret canadiernes tredje mål.

"Pucken må komme alle andre steder hen, men canadieren pillede den så også ned fra luften. Det var godt lavet. Gode hold straffer det, når man laver fejl", konstaterer Malmö-backen.

Landstræner Mikael Gath ser også brøleren som et afgørende punkt.

"Luften gik ud af det efter den fejl. Det tog lidt for lang tid at ryste den af os. Det var lidt ærgerligt, men vi arbejdede hårdt og forsøgte at spille god ishockey. Vi mødte bedre spillere, så enkelt er det", siger Gath.

Svenskeren havde varslet dansk offensiv og fik, hvad han bad om i anden og i starten af tredje periode. Han tog endda målmand Frederik Dichow ud ved stillingen 1-3 i en sidste satsning.

"Vi kunne have beholdt Dichow i målet og tabt 1-3, og det havde set meget bedre ud. Men det er ikke min mentalitet. Vi har sagt, at vi ville frem, og at vi ville tage point, så måtte vi tage den chance. Det spiller ingen rolle, om vi taber 1-3 eller 1-5", fastslår landstræneren.