Annonce
Annonce

Andreas Schjelderup var dagens mand i skysovs
Andreas Schjelderup var dagens mand i skysovsClaus Bech/Ritzau Scanpix
Med en comebacksejr på 4-1 over Silkeborg IF sørgede FC Nordsjælland søndag aften for, at 12. maj blev en rædselsfuld dag for Brøndby.

Den nordsjællandske sejr betød nemlig, at Brøndby ikke bare mistede sin førsteplads efter nederlaget til FC København og FC Midtjyllands sejr over AGF. Nej, klubben er nu dumpet helt ned på fjerdepladsen.

Med sejren over de nykårede pokalmestre fra Silkeborg har FCN nemlig lige så mange point som Brøndby - og en bedre målscore. Dermed er nordsjællænderne på tredjepladsen og højaktuel i guldræset.

FCN og Brøndby har begge 56 point, mens FCK og FCM på henholdsvis første- og andenpladsen begge har 58 point med tre runder igen.

Den formstærke nordmand Andreas Schjelderup blev dagens mand i skysovs for FCN, da han scorede to mål i anden halvleg. Men nordsjællænderne fik ikke nogen prangende indledning på kampen.

Conrad Harder kunne godt nok have bragt værterne i front, da han efter et minut fik en friløber. Men i stedet for 1-0, blev det 0-1 et minut senere.

Stefan Thordarson fik bolden uden for feltet, satte Zidan Sertdemir af og affyrede en kanon af en anden verden. Inden bolden ramte nettet med et brag, knækkede den, og keeper Andreas Hansen havde ikke en chance.

FC Nordsjælland - Silkeborg - Spiller-karakterer
FC Nordsjælland - Silkeborg - Spiller-karaktererFlashare

Målet ændrede ikke på, at FCN var i teten, og udligningen kom efter 18 minutter. Efter hjørnespark steg Jeppe Tverskov op forrest i feltet og headede kuglen i nettet ved fjerneste stolpe.

Efter de to scoringer i begyndelsen af kampen forsvandt meget intensitet ud af opgøret. FCN fik lov at beholde bolden i egne geledder, mens Silkeborg forsøgte at holde stand og lure på kontramuligheder.

Spillet blev med andre ord meget stillestående - og ikke specielt underholdende. Men efter 68 minutter skruede FCN bissen på.

Formstærke Andreas Schjelderup fik bolden på egen banehalvdel og drev den frem til kanten af feltet, inden han snød et par modspillere og sparkede den ind bag Nicolai Larsen.

Efter 86 minutter nærmest gentog han kunststykket. Denne gang fik han bolden i venstre side af banen og satte i galop op langs linjen, inden han skrånede ind over midten og krøllede den i nettet til 3-1.

Benjamin Nygren lukkede opgøret med en scoring i overtiden.