Amnesty presser FIFA for at offentliggøre resultater: Qatar-rapport ligget klar længe

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Amnesty presser FIFA for at offentliggøre resultater: Qatar-rapport ligget klar længe

Verdensmesterskaberne i Qatar var blandt de mest kontroversielle i nyere tid blandt andet på grund af brugen af migrantarbejdere.
Verdensmesterskaberne i Qatar var blandt de mest kontroversielle i nyere tid blandt andet på grund af brugen af migrantarbejdere. Kirill Kudryavtsev/AFP
Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) bør øjeblikkeligt offentliggøre og handle på rapport om erstatning til migrantarbejdere, der har lidt skade i forbindelse med VM i Qatar i 2022.

Sådan lyder det fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International i en pressemeddelelse.

FIFA har selv bestilt rapporten. Ifølge Amnesty International har den været færdig i fem måneder, men offentligheden har endnu ikke set resultaterne.

Organisationen forlanger, at rapporten offentliggøres i forbindelse med forbundets kongres.

"Forud for den årlige kongres i næste uge bør FIFA offentliggøre evalueringen af organisationens ansvar. Det skal de gøre, for at råde bod på overskridelsen af menneskerettigheder i forbindelse med VM i 2022. Herudover skal de implementere rapportens anbefalinger hurtigst muligt."

"FIFA har modtaget resultaterne for måneder siden, men har endnu ikke offentliggjort eller handlet på resultaterne," siger Steve Cockburn, der leder Amnesty Internationals afdeling for arbejdsret og sport.

Misbrugte migrantarbejdere og familier til migrantarbejdere, der er døde i forbindelsen med VM-forberedelser, betaler prisen for forsinkelsen, mener Amnesty International.

Der hersker stor usikkerhed om antallet af døde migrantarbejdere i forbindelse med opførelsen af stadioner og andre bygninger i forbindelse med VM.

Hassan Al-Thawadi, der er chef for Qatars VM-komité, har tidligere anslået, at tallet ligger mellem 400 og 500.

Human Rights Watch har opgjort, at 15.021 ikke-qatarere er døde i landet mellem 2010 og 2019, men det kan ikke fastslås, hvor mange dødsfald der har forbindelse til VM-byggerier.

Amnesty International og en række andre menneskerettighedsorganisationer fremsatte før VM et krav om, at FIFA kompenserer migrantarbejdere i landet med mindst 440 millioner dollar (3,3 milliarder kroner).

Omtaler