O'Riley scorer og viser EM-form i vigtig Old Firm-sejr for Celtic

Annonce
Annonce
Annonce

O'Riley scorer og viser EM-form i vigtig Old Firm-sejr for CelticProfimedia
Den danske landsholdsspiller Matt O'Riley er meget tæt på at kunne kalde sig tredobbelt skotsk mester.

Lørdag slog Celtic nemlig Rangers FC 2-1 på Celtic Park og bragte sig dermed seks point foran ærkerivalen med blot to runder tilbage af sæsonen.

23-årige O'Riley både scorede og brændte et straffespark i et klassisk ophedet og dramatisk Old Firm, der bød på lidt af det hele.

O'Riley sparkede fladt og hårdt Celtic på 1-0 efter knap 35 minutter med sit 15. mål i 35 ligakampe. Og få minutter senere blev det også 2-0, da midtbanespilleren John Lundstram lavede et selvmål af den klodsede og undgåelige slags.

30-årige Lundstram kronede sin elendige eftermiddag med et direkte rødt kort lige før pausen, og i undertal røg Rangers ned i sækken.

O'Riley fik chancen for at snøre den til kort inde i anden halvleg, da han skaffede et forsøg fra pletten, men Rangers-keeper Jack Butland pillede danskerens lidt pauvre forsøg.

Celtic - Rangers - Kamp-statistik
Celtic - Rangers - Kamp-statistikFlashare

Det gav en intens og spændende slutfase, men Celtic holdt stand og er nu millimeter fra at reducere til 54-55 i skotske mesterskaber mod Rangers.

Matt O'Riley kom til Celtic fra Milton Keynes Dons i januar 2022 og etablerede sig hurtigt som fast mand, hvilket siden er blevet til stor og afgørende profil i Premiership.

Teknikeren har på den baggrund en yderst realistisk chance for at spille sig ind i den 26 mand store trup, som landstræner Kasper Hjulmand tager med til EM i Tyskland til sommer.

O'Riley debuterede mod Nordirland i november og fik sin anden A-landskamp, da Danmark i marts slog Færøerne 2-0 i en testkamp.