Arteta glæder sig over, at breddespillere holder Arsenals titeljagt på sporet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Arteta glæder sig over, at breddespillere holder Arsenals titeljagt på sporet

Arteta instruerer sine spillere
Arteta instruerer sine spillereReuters
Mikel Arteta roste sine breddespillere, efter at de hjalp Arsenal tilbage i toppen af Premier League med en 2-0 sejr over Luton onsdag.

Angriberen Reiss Nelson fik sin første ligastart i denne sæson, Emile Smith Rowe sin tredje, og midtbanespilleren Thomas Partey var med i startopstillingen for første gang siden august.

Med Declan Rice, Jorginho og Gabriel Jesus efterladt på bænken og Bukayo Saka udenfor truppen, viste Arsenal, at de har den styrke i dybden, der var tvivl om i sidste sæson, da deres titelhåb fordampede i de sidste måneder.

Smith Rowe var især imponerende og havde en finger med i begge mål, mens Partey hurtigt kom op i omdrejninger.

"Jeg ser på mine spillere og min trup på en anden måde. Det er en glæde at have dem i form. Hvis vi vil udnytte truppen og maksimere det, vi har, er de nødt til at spille," sagde Arteta til journalisterne. "Jeg synes, de gjorde det rigtig godt.

"Jeg synes, vi har vundet igen med god selvtillid, og jeg synes, de har været virkelig vigtige for os."

Det var et modigt træk af Arteta at foretage fem ændringer fra det hold, der spillede 0-0 med mestrene fra Manchester City i søndags, selvom Rice og Gabriel Martinelli kom ind fra bænken sent i kampen.

"Når de har chancen, skal de gribe den, og det gjorde de i dag," sagde han om sine spillere. 

"Hvis vi havde tabt kampen, ville det have været på grund af ændringerne. Man skal gøre, hvad der er rigtigt, og hvad de fortjener, og jeg var fuld af tillid til, at de ville reagere."

Arsenal, som vil miste førstepladsen, hvis Liverpool slår Sheffield United på torsdag, ser bestemt ud til at være i stand til at fortsætte deres titelkamp.

"Det er helt sikkert anderledes end sidste sæson, og de store skader, vi havde i de afgørende øjeblikke af sæsonen," sagde Arteta.

Han havde også en særlig ros til Smith Rowe.

"Jeg elsker ham som spiller. Det er en fornøjelse at se ham, hvordan han bevæger sig, hvordan han skifter retning, hvor fysisk han var i dag, også uden bolden," sagde Arteta.

"Han vandt mange dueller, og han tænkte med dræberinstinktet for at spille fremad og få tingene til at ske. I dag hjalp han os meget med at vinde kampen."