Annonce
Annonce

Alaves bremsede Gironas fremfærd.
Alaves bremsede Gironas fremfærd.ANDER GILLENEA/AFP
Girona havde fredag kurs mod sejr over midterholdet Alaves udebane, men efter tre sejre i træk endte det 2-2 efter en meget sen udligning.

Dermed har Girona nu to point ned til FC Barcelona i kampen om andenpladsen i La Liga efter det suveræne mesterhold Real Madrid, inden Barcelona mandag har besøg af Real Sociedad.

Girona var allerede inden opgøret sikret mindst en fjerdeplads og dermed Champions League-fodbold i næste sæson, men det så ikke ud til at gøre noget ved motivationen.

Den Barcelona-ejede forsvarsspiller Eric García pandede efter bare tre minutter Girona på 1-0 efter et hjørnespark, inden midtbanespilleren Jon Guridi bare otte minutter senere udlignede.

Girona sad dog på spillet og havde de største chancer, og lige før pausen kom belønningen, da den tidligere FC Midtjylland-angriber Artem Dovbyk med hælen lavede en fremragende assist til Yangel Herreras flotte 2-1-kasse.

Dovbyk havde flere muligheder for at udbygge sin måltotal, men må "nøjes" med at være ligatopscorer med 20 sæsontræffere efter sin første ligakamp siden midten af marts uden en scoring.

Girona havde i slutfasen travlt med at brokke sig, trække tiden og diskutere, og det gav ekstra overtid, og det var dybt inde i den, at Guridi med sit andet mål skaffede værterne 2-2.