Arteta var ikke tilfreds med de mange fejl i Bayern-opgøret: Vi skal lære af det

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Arteta var ikke tilfreds med de mange fejl i Bayern-opgøret: Vi skal lære af det

Arsenal havde svært ved at udnytte deres chancer mod et stærkt Bayern-mandskab
Arsenal havde svært ved at udnytte deres chancer mod et stærkt Bayern-mandskabAFP
Mikel Arteta har advaret Arsenal om at lære af deres kostbare fejl i tirsdagens dramatiske 2-2-opgør mod Bayern München, hvis de vil nå Champions League-semifinalerne.

Artetas mandskab sikrede, at kvartfinalekampen forblev lige takket være Leandro Trossards sene udligning i det første opgør på Emirates Stadium.

Arsenals gamle plageånd Harry Kane havde ignoreret en fjendtlig modtagelse fra Gunners-fansene og markerede sin tilbagevenden til Nordlondon med det iskolde straffespark, der bragte Bayern foran 2-1 i første halvleg.

Den tidligere Tottenham-angriber Kanes sjette mål i karrieren på Emirates kom, efter at den tidligere Arsenal-fløjspiller Serge Gnabry havde udlignet Bukayo Sakas tidlige føringsmål for hjemmeholdet.

Det var en frustrerende aften for Arsenal, som til tider så tøvende ud i deres første Champions League-kvartfinale siden 2010.

Premier Leagues førerhold har været godt spillende i 2024, mens Bayern flere gange har snublet gennem en krisepræget sæson.

Arsenals status som favoritter til at gå videre til de sidste fire blev dog lidt ødelagt af det ukarakteristisk sløsede forsvarsspil.

Vurdering af spillerne
Vurdering af spillerneFlashscore

Arteta opfordrede sine spillere til at bruge oplevelsen som et værdifuldt værktøj til at gøre det godt igen i returkampen i München den 17. april.

"Vi tager af sted igen i München. Vi er i live. Kampen blev svær, og de forstår, at de er nødt til at hæve niveauet," sagde han.

"Vi har lavet nogle fejl i dag. Lad os lære af det. Disse spillere har været utrolige. Det er en del af fodbold. Lad os støtte dem."

"Jeg fornemmer troen der. Vi tager til München og har en chance for at vinde. Vi vil være bedre på visse områder, og det er sådan, vi vil forberede os."

Arteta indrømmede, at Bayerns imponerende første halvleg havde rystet hans hold, men han var imponeret over den måde, de genvandt roen på efter pausen.

"Det andet mål skabte noget usikkerhed på holdet, men derefter reagerede vi godt. Det er nemt at smide sit legetøj væk, når tingene ikke går som de skal," sagde han.

"Indskifterne, især Leandro og Gabriel (Jesus), gjorde en kæmpe forskel med deres udtryk og det initiativ, de tog for at få tingene til at ske."

Saka var overbevist om, at han burde have fået tildelt et straffespark i de sidste sekunder, da Bayern-keeper Manuel Neuer så ud til at spænde ben for Arsenal-fløjen.

Men gengivelserne viste, at Saka opsøgte kontakten, og Arteta nægtede at udtale sig om kontroversen og sagde kun, at han "ikke havde set billedet igen" og "ikke kan ændre" beslutningen.

Bayern-chefen Thomas Tuchel beklagede sig over et andet potentielt straffespark, der ikke gik hans holds vej.

Arsenal-forsvareren Gabriel Magalhaes samlede på uforklarlig vis bolden op med hænderne efter et David Raya-målspark i det 66. minut.

Alligevel valgte den svenske dommer Glenn Nyberg ikke at dømme straffespark.

"Jeg ved godt, at det var en skør situation. De lægger bolden ned, han fløjter, og forsvarsspilleren tager bolden med hænderne," sagde Tuchel.

"Det, der gør os rigtig vrede, er forklaringen på banen. Han sagde til vores spillere, at det var en "børnefejl", og at han ikke ville give straffe for det i en Champions League-kvartfinale.

"Det er en forfærdelig forklaring. Børnefejl, voksenfejl, hvad som helst. Vi er vrede, fordi det var en kæmpe beslutning imod os."

Der er stadig masser på spil i næste uges returkamp, som måske kan bringe lige så meget drama.