Royale Union afslutter 110 års ventetid på belgisk pokalsucces med sejr over Antwerpen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Royale Union afslutter 110 års ventetid på belgisk pokalsucces med sejr over Antwerpen

Koki Machida fra Union Saint-Gilloise fejrer sit mål under pokalfinalen.
Koki Machida fra Union Saint-Gilloise fejrer sit mål under pokalfinalen.AFP
Royale Union Saint-Gilloise afsluttede 110 års ventetid på at vinde den belgiske pokalturnering, da Koki Machidas mål gav dem en 1-0-sejr over Royal Antwerp i finalen i Bruxelles torsdag.

Den japanske landsholdsspiller Machida stak bolden i mål efter et hjørnespark i det sidste minut af første halvleg, og Union vandt trofæet for første gang siden 1914.

Kampen blev kortvarigt afbrudt i starten af anden halvleg, da dommeren via stadionspeakeren advarede Antwerpens tilhængere om, at han ville tage spillerne af banen, hvis de blev ved med at tænde nødblus.

Antwerpen, som vandt både ligaen og pokalturneringen i sidste sæson, kunne have udlignet i de sidste 10 minutter, da Jürgen Ekkelenkamp vandt bolden i modstanderens felt, men hans forsøg gik over mål i et desperat forsvarsspil.

Mohamed Amoura kunne have scoret endnu et mål for Union på et kontraangreb i anden halvlegs overtid, men han skød langt over mål med kun målmanden tilbage.

Union har i løbet af de sidste tre sæsoner genoplivet deres formue efter årtier i kulkælderen. De satser også på ligasucces i denne sæson efter at have vundet den sidste af deres 11 ligatitler i 1935.

Se alle kampstatistikkerne fra finalen med Flashscore.