Esbjerg slår Odense i nervepirrende tovtrækning. Vestjyderne har vundet rub og stub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Esbjerg slår Odense i nervepirrende tovtrækning. Vestjyderne har vundet rub og stub

Anna Kristensen var en medvirkende årsag til sejr
Anna Kristensen var en medvirkende årsag til sejrFrank Cilius/Ritzau Scanpix
De to mastodonter i dansk kvindehåndbold krydsede onsdag klinger for første gang i ligaen i denne sæson, og det blev et brag af en kamp.

På eget halgulv vandt Team Esbjerg med 30-26 over Odense Håndbold.

Momentum skiftede uafbrudt. Det ene øjeblik spillede Odense flydende og effektivt angrebsspil, og det næste øjeblik lukkede Esbjerg fuldkommen af.

Intensiteten var massiv i anden halvleg, og de to trænere og deres hold forsøgte konstant at opfinde nye måder at udmanøvrere modstanderen.

Til sidst gik Odense ned, og Esbjerg har nu vundet ni kampe i træk i ligaen.

Vestjyderne er alene i spidsen af tabellen. Ikast Håndbold slog tidligere onsdag Silkeborg-Voel med 30-22 og er to point efter på andenpladsen. Odense er fire point efter på tredjepladsen.

Den store forskel i kampens indledning var målmændene.

Odenses Althea Reinhardt kunne slet ikke få fat, mens Anna Kristensen derimod tog fornemt fra i Esbjerg-kassen. Det betød, at Esbjerg trak fra, men det holdt ikke længe. Ved 6-6 stod det lige igen, og derfra blev det tæt.

Den norske Esbjerg-stjerne Henny Reistad var tvivlsom, og det var tydeligt, at Jesper Jensen helst ville undgå at bringe hende i spil. Derfor spillede Michala Møller i bagkæden, og det gjorde hun rigtig solidt.

Men Odense var utroligt vedholdende, og efter 23 minutter kom den første fynske føring, da Dione Housheer brød igennem og fikst vippede kuglen over hatten på Anna Kristensen.

Ved pause var det igen helt lige, men Odense havde fundet melodien.

Syv mod seks-spil blev mere reglen end undtagelsen, og det var hamrende effektivt. Gang på gang spillede Odense sig i overtal forskellige steder på banen, og Esbjerg så ikke ud til at have et modsvar.

Meget paradoksalt blev det en udvisning til vestjyderne, der ændrede kampens dynamik. Efter 42 minutter blev Kathrine Heindahl smidt ud på et tvivlsomt grundlag, og vreden over udvisningen gav værterne energi.

Esbjerg oppede sig defensivt, og Odenses tremålsføring blev skudt i stykker, fordi fynboerne ikke scorede i næsten otte minutter. Pludselig var vestjyderne foran 23-22.

Esbjerg havde fundet formlen og tvang Odense-spillerne til at stå meget langt fra hinanden defensivt. Det gav masser af muligheder en mod en, og når man har Nora Mørk på sit hold, så har man en gigantisk og afgørende fordel i det spil.