Argentina mistede nøglespiller kort før VM: Stortalent har udfyldt hullet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Argentina mistede nøglespiller kort før VM: Stortalent har udfyldt hullet

Argentina mistede nøglespiller kort før VM: Stortalent har udfyldt hullet
Argentina mistede nøglespiller kort før VM: Stortalent har udfyldt hulletPatricia de Melo Moreira/AFP
Han var ikke i startopstillingen i starten af turneringen, men Enzo Fernández har lynhurtigt etableret sig som noget af en profil på den argentinske midtbane i fraværet af nøglespilleren Giovani Lo Celso.

Det var en mindre katastrofe for Argentina, da Giovani Lo Celso kort før starten på årets VM blev meldt ude af turneringen i Qatar. Villarreal-midtbanen har spillet en stor rolle på midtbanen i Lionel Scalonis system, hvor han, sammen med Rodrigo De Paul, har formået at binde kæderne sammen for Albiceleste.

Faktisk var det nærmest kun Lionel Messi og målmand Emiliano Martínez, som argentinerne mindre kunne have undværet end Giovani Lo Celso.

Og profilens fravær var da også tydeligt i gruppespillets åbningskamp, hvor Argentina sensationelt tabte til Saudi Arabien efter ellers at have taget føringen i første halvleg. Et af problemerne i den kamp var åbenlyst, at Argentina ikke fik taget styringen på midtbanen.

Siden da er der blevet ændret på Scalonis foretrukne startopstilling på midtbanen. For i det chokerende nederlag til Saudi Arabien, var det Leandro Paredes og Rodrigo De Paul, der startede på den argentinske midtbane. Og det var det faktisk også mod Mexico.

Men her, i sejren over Mexico i gruppespillets anden runde, kom Enzo Fernández på banen og blev afgørende. Den unge Benfica-spiller kom godt nok også på banen mod Saudi Arabien, men uden at gøre det store væsen af sig. Det gjorde han mod Mexico, og lige siden har Fernández været sikker starter hos Scaloni.

Brusende spil

Gennembruddet på det argentinske landshold er kommet ret så hurtigt for 21-årige Enzo Fernández, for da Argentina sidste sommer vandt Copa América, var Enzo Fernández ikke engang i Lionel Scalonis argentinske trup.

Dengang spillede Enzo Fernández for Defensa y Justicia i hjemlandet, lejet ud fra barndomsklubben River Plate, hvor han ikke for alvor havde formået at finde gennembruddet. Det fandt han til gengæld i Defensa y Justicia, hvor han spillede en nøglerolle, da Buenos Aires-klubben vandt Copa Sudamericana, den næstfineste klubturnering på det sydamerikanske fodboldkontinent.

I 2021 blev Enzo Fernández argentinsk mester med River Plate.
I 2021 blev Enzo Fernández argentinsk mester med River Plate.Opta by Stats Perform

Derfra er det gået hurtigt for Fernández, der efter lejeopholdet i Defensa y Justicia lynhurtigt fandt sin plads i River Plate, hvor han særligt i foråret 2022 viste fremragende takter med ti scoringer i 26 kampe fra sin position på midtbanen.

Det udløste et skifte til den portugisiske storklub Benfica, og også her har Fernández lynhurtig etableret sig som en profil og en nøglespiller. For med sit brusende spil, med sit store løbepensum, sin gode fysik og sin målfarlig, ligner Enzo Fernández en spiller, der i de kommende mange år bliver fast mand for det argentinske landshold.

Mål og oplæg

Samtidig med Fernández’ gennembrud har Rodrigo De Paul fundet fodfæste på det argentinske landshold efter en slingrende første kamp mod Saudi Arabien ved årets VM. Sammen har de hurtigt opbygget en god indbyrdes forståelse, hvor arbejdsopgaverne også er tydelige.

For mens De Paul hverken har scoret eller lagt op til mål ved årets VM, så blander Fernández sig mere på den sidste tredjedel af banen. I den føromtalte kamp mod Mexico, hvor Fernández for alvor annoncerede sit navn på den helt store scene, krøllede Fernández bolden op bag Guillermo Ochoa i det mexicanske mål, og mod Polen stod han for oplægget til Julián Álvarez’ 2-0-scoring.

Selvom han endnu blot er 21 år, har Enzo Fernández etableret sig som en nøglespiller for Argentina i løbet af årets VM.
Selvom han endnu blot er 21 år, har Enzo Fernández etableret sig som en nøglespiller for Argentina i løbet af årets VM.Opta by Stats Perform

Med Fernández dynamiske, brusende, fysiske såvel som teknisk betonede spillestil, har Lionel Scaloni overraskende nok fundet afløseren for Giovani Lo Celso i en ung og ganske uprøvet spiller, der ganske vist får hjælp af de mere erfarne Rodrigo De Paul og til tider også Leandro Paredes og Alexis Mac Allister.

Men Enzo Fernández er altså profilen, nøglespillere, hos Argentina i øjeblikket, og de fornemme præstationer har kastet rygter om et storskifte til Liverpool af sig. I første omgang kan Enzo Fernández dog forventes at skulle spille en absolut nøglerolle i søndagens finale.