Chargers får deres drømmekandidat: Jim Harbaugh vender tilbage til NFL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Chargers får deres drømmekandidat: Jim Harbaugh vender tilbage til NFL

Jim Harbaugh efter Michigans sejr i den nationale mesterskabskamp
Jim Harbaugh efter Michigans sejr i den nationale mesterskabskampProfimedia
Los Angeles Chargers har sikret sig deres drømmekandidat til den ledige head coach-post. Gennem officielle kanaler rapporterer holdet, at Jim Harbaugh er blevet ansat til at efterfølge den fyrede Brandon Staley.

Den 60-årige Harbaugh var cheftræner for Michigan Wolverines i ni år. I de ni år vandt Harbaugh 89 ud af 114 kampe med Wolverines og gik hele 40-3 de sidste tre år. Tidligere på måneden vandt han det nationale mesterskab med Michigan, som viste sig at være den eventyrlige slutning, hans bog i Ann Arbor havde brug for, da hans tid i Michigan slutter nu.

Harbaugh, bror til Ravens head coach John Harbaugh, var en af 15 kandidater, der blev interviewet til Chargers' ledige stilling, men fra første øjeblik virkede han som favoritten til at tage jobbet. Udover Los Angeles var Harbaugh også i intensive forhandlinger med Atlanta Falcons, men de gik altså glip af jobbet. Atlanta er stadig i dialog med andre kandidater, heriblandt Bill Belichick.

Hvordan det føles at være en Charger, ved Harbaugh kun alt for godt. I 1999 og 2000 var Harbaugh QB for de daværende San Diego Chargers. Harbaugh var starter i 17 kampe i sin tid hos San Diego, som han delte med folk som det berygtede 'draftbust' Ryan Leaf og den nu afdøde Hall of Famer, Junior Seau.

Hos Chargers får Harbaugh til opgave at få det uudnyttede potentiale frem i holdet, som ledes af den usædvanligt talentfulde QB Justin Herbert.

Jim Harbaugh (nr. 4) som QB for San Diego Chargers i 1999
Jim Harbaugh (nr. 4) som QB for San Diego Chargers i 1999Profimedia

Harbaugh erstatter Brandon Staley hos Chargers. Staley blev fyret i december sidste år efter et ekstremt smertefuldt nederlag mod Las Vegas Raiders (63-21), sammen med general manager (GM) Tom Telesco. Chargers er stadig på udkig efter en ny GM.

Før jobbet hos Michigan var Harbaugh head coach hos San Francisco 49ers fra 2011-14.

Harbaugh er den anden nye cheftræner i AFC West efter Antonio Pierce.

Pierce, der var midlertidig træner for Raiders i sidste sæson, skal samarbejde med netop Tom Telesco, Chargers' tidligere GM, i Las Vegas, blev det officielt annonceret tirsdag.